Zeg je Statera, dan zeg je maatwerk. Door precies te weten waar je als opdrachtgever staat, kunnen we het juiste talent aan je verbinden. Welke stappen we samen in dit proces ondernemen, lichten we graag toe.

 

Stap 1

Intake / haalbaarheidsonderzoek

In een persoonlijk gesprek doorgronden we samen het kader en de mogelijkheden. Wie zoek je? Op wat voor opdracht? We nemen alles rondom werving en selectie, detachering en interim opdrachten uit handen. Heb je een tijdelijke opdracht openstaan? Dan leggen we binnen 48 uur een selectie aan je voor. Wil je een structurele vacature invullen binnen je team of een deta-vast constructie met mogelijkheid tot overname, dan maken wij zo snel mogelijk een voorstel op maat.


Stap 2

Identificatie en sourcing

Het identificeren van geschikte kandidaten doen we via talent mapping. Door het in kaart brengen van de maximale beschikbare potentiële markt en onze uitgebreide resources zijn we in staat kandidaten te vinden met de juiste hard en soft skills.


Stap 3

Benadering en selectie

Met behulp van onze uitgebreide resources en selectietechnieken ontwikkelen we een ‘longlist’ waaruit wij gericht kandidaten benaderen. Uiterst persoonlijk, doelgericht en vanuit jarenlange marktkennis en ervaring. Zo weten we feilloos wie qua ervaring, kennis en vaardigheden op jouw opdracht past.


Stap 4

Intake met kandidaten

De geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een kort verkennend, telefonisch gesprek. Na een persoonlijke screening en kwalificatie van voldoende opleidingsachtergrond, relevante werkervaring en intrinsieke motivatie nodigen wij hen uit voor een ontspannen gesprek op locatie of via Teams om ons in hen te verdiepen.


Stap 5

Voorstellen

De talenten waarvan wij overtuigd zijn dat jullie elkaar zullen versterken, stellen we aan je voor. Dit doen we aan de hand van een CV in onze huisstijl en profielbeschrijving. In de profielbeschrijving benadrukken we de drijfveren, motivatie voor de functie en persoonlijkheid van de kandidaat.


Stap 6

Interviewrondes

Zie je een match, dan nodigen we de kandidaat uit voor een interview en gaan jullie elkaar leren kennen. Om te kijken of de match er daadwerkelijk is, kunnen we een online assessment verzorgen en zullen we voor én na elke gespreksronde met beide partijen rondom de tafel zitten. Zijn beide partijen enthousiast? Mooi! Dan kunnen we een aanbieding doen.


Stap 7

Aanbieding en afronding

Om de aanbieding zo succesvol mogelijk te laten verlopen, adviseren we je over een geschikte aanbieding en arbeidsvoorwaarden en zullen we het risico van een ‘counter-offer’ minimaliseren. Is de aanbieding geaccepteerd? Gefeliciteerd! De onboarding gaat beginnen.


Stap 8

Nazorg en wekelijkse updates

Al onze gedetacheerden krijgen een ervaren Field Manager als primair aanspreekpunt. De Field Manager coacht en begeleidt continu jouw nieuwe talent voor de beste performance, optimale ontwikkeling en meer werkplezier. Bij vaste invullingen geven we wekelijks status-updates over onze search. Zo ben je altijd up-to-date over de search en de invulling hiervan zodat er op basis van marktontwikkelingen kan worden bijgestuurd.

Daarnaast willen we natuurlijk weten of de werkrelatie bevalt. Daarom hebben we na de eerste week, maar ook na de eerste drie maanden een contactmoment waarin we de stand van zaken bespreken. Mocht je ons tussentijds nog willen spreken, kan dat natuurlijk ook. We’re all about you!

 

Deze opdrachtgevers gingen je voor