Toezichthouder Internationale Verzekeringsgroepen – Amsterdam

Introductie

Een unieke kans om het toezicht op de internationale verzekeringsgroepen te versterken als toezichthouder verzekeraars bij DNB!

Organisatie

Bij DNB werk je aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart. De verzekeringssector staat voor grote uitdagingen, onder andere door de toenemende concurrentie, de technologische ontwikkelingen en de lage rente. Jij bent samen met collega’s verantwoordelijk voor het toezicht op één van de grootste internationale verzekeringsgroepen van Nederland, een uitdagende omgeving met veel verschillende belangen!

De divisie Toezicht Verzekeraars houdt toezicht op alle nationale en internationale verzekeraars actief in Nederland. De afdeling Internationale Verzekeringsgroepen is verantwoordelijk voor het toezicht op Aegon NV en NN Group. Je komt terecht in een multidisciplinair en hecht team van 12 professionals, divers qua opleiding en profiel. De sfeer is open en collegiaal, de cultuur gedreven en professioneel. DNB investeert veel in kennis en vaardigheden. Goede samenwerking met je team en andere afdelingen binnen en buiten de divisie is daarbij cruciaal.

Functie

Als toezichthouder internationale verzekeringsgroepen voer je samen met 5 a 6 collega’s de regie op de toezichtrelatie. Je bent niet alleen gesprekspartner van het bestuur van de verzekeraar, maar bijvoorbeeld ook van de accountant en de actuaris. Je stelt een risicoprofiel vast gericht op alle aspecten van de verzekeringsgroep. Dat betekent dat je niet alleen kijkt naar de financiële soliditeit en strategie, maar ook naar de bestuurlijke effectiviteit. Om dit te kunnen doen analyseer je samen met de collega’s van de expertafdelingen allerhande data en beoordeel je de uitkomsten van on-site onderzoeken. In overleg stel je jaarlijks een toezichtagenda op. Je werk intensief samen met je collega-toezichthouders en overige expert teams binnen en buiten de divisie.

Je belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

 • Samen met experts signaleer je risico’s en vertaalt deze naar een interventiestrategie om ze te verkleinen.
 • Je bent gesprekspartner voor diverse stakeholders van de verzekeringsgroep waar jij toezicht op houdt. Je weet het gedrag van bestuurders van de instellingen te beïnvloeden om het gewenste effect te bereiken.
 • Je volgt, samen met je collega-toezichthouders, de ontwikkelingen in de verzekeringssector en analyseert de gevolgen hiervan voor de instelling waar je toezicht op houdt.
 • In steeds wisselende projectgroepen doe je specifieke themaonderzoeken in de sector en vertaal je de uitkomsten naar effectief toezicht.
 • Je levert een bijdrage aan de continue professionalisering van toezichtmethoden en –technieken die in de dagelijkse toezichtpraktijk worden gehanteerd.

Functie-eisen

Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van het werk van je collega’s is hoog. Daarom vinden ze het belangrijk dat jij analytisch sterk bent, beschikt over de nodige inhoudelijke expertise van de verzekeringssector, aangevuld met kwaliteiten als heldere en snelle oordeelsvorming en overtuigingskracht. Je neemt niet alles wat geschreven staat voor waar aan en je gaat zelf op onderzoek uit. In toezichtgesprekken durf je de confrontatie aan te gaan terwijl je tegelijkertijd de relatie open en constructief houdt.

Waar is DNB verder nog naar op zoek?

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding, bij voorkeur in actuariaat, econometrie, of een andere kwantitatieve studierichting
 • Je hebt minimaal 4 jaar relevante ervaring in de financiële sector of als consultant.
 • Je hebt kennis van en ervaring met Solvency II.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en zowel in het Nederlands als in het Engels.

Aanbod

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,39%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Demi Enthoven

M +31(0)6 23 02 93 12
E d.enthoven@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Demi Enthoven
d.enthoven@statera-recruitment.nl
Demi! Wat een prachtige Franse naam. Jammer van de betekenis. Want en Français betekent 'voor de helft'.  Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Want het mooie van Demi is dat ze juist helemaal niets voor de helft doet. Nooit snijdt ze de bocht af, nergens maakt ze zich makkelijk van af. Wat ze doet, doet ze goed. Werk je met Demi samen, zet je schrap. Ze haalt eruit wat erin zit: 100%.