Third party risk manager – De Nederlandsche Bank – Amsterdam

Introductie

Jij bent als Third Party Risk Manager onder andere verantwoordelijk voor de bewaking en doorontwikkeling van het gehele beheerproces van DNB. Jij zorgt ervoor dat de contracten met hun derde partijen aansluiten op de behoeftes en veranderende eisen vanuit wet- en regelgeving en risicomanagement. Beschik jij over een stevige persoonlijkheid met een ondernemende instelling? Dat is dit iets voor jou!

Organisatie

Je werkt als third party risk manager bij het team Operational Risk & Control van de divisie Financiële Markten. Deze divisie is binnen DNB verantwoordelijk voor het reservebeheer, de monetaire operaties, marktinzichten en het risicomanagement voor DNB.

Het team Operational Risk & Control bestaat uit 5 medewerkers en is binnen de divisie verantwoordelijk voor de beheersing en controle van de operationele risico’s binnen het centrale bank domein. De cultuur is dynamisch en resultaatgericht, ze hebben integriteit hoog in het vaandel. Ze zijn gewend om verantwoordelijkheid te krijgen en te nemen. Je krijgt volop de gelegenheid om je te ontplooien met training-on-the-job en opleidingen op maat.

Bij DNB werken ze deels op kantoor, deels thuis. DNB hanteert daarbij een 50-50-richtlijn. Je collega’s komen voornamelijk naar het kantoor in Amsterdam om samen te werken en elkaar te ontmoeten. Natuurlijk zorgen ze dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Functie

Je bent verantwoordelijk voor het beheer van derde partijen, waaronder ruim honderd marktpartijen waarmee ze handelen en tientallen vendoren die producten of diensten voor DNB leveren. Zo zorg je bij de selectie van nieuwe tegenpartijen dat de afspraken aansluiten bij de behoeftes van de business, terwijl je tijdens de uitvoering de voortgang van gemaakte afspraken bewaakt, risico’s beheerst en hierover rapporteert. Met jouw kennis van relevante wetgeving en marktstandaarden zorg je dat het gehele beheerproces vlekkeloos verloopt.

Wat ga je precies doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van het selectieproces en het continue beheer van derde partijen, inclusief een goede vastlegging.
 • Je monitort naleving op afspraken en initieert actie om risico’s te verkleinen en (kosten)besparingen te verzilveren.
 • Je rapporteert over de resultaten en risico’s van derde partijen aan (senior) management. Ook adviseer je proactief over verbeteringen van het beheermodel.
 • Je onderhoudt als aanspreekpunt voor het beheer derde partijen een actief netwerk in de divisie en daarbuiten. Zo werk je actief samen met de afdeling Inkoop en Vendor Management en heb je frequent overleg met derde partijen.
 • Jij draagt bij aan de operationele risicobeheersing van de divisie financiële markten vanuit jouw kennis van third party management

Functie-eisen

Je beschikt over een stevige persoonlijkheid met een ondernemende instelling, organisatiesensitiviteit en overtuigingskracht. Je bent goed in het onderhouden en uitbouwen van relaties en je doorziet de achterliggende behoefte van de business. Je bent proactief richting collega’s en derde partijen. Daarbij heb je oog voor een realistische planning en werk je nauwkeurig en gestructureerd.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring ten aanzien van het beheer van derde partijen. Werkervaring in de financiële sector is een pre.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het beheren en managen van contracten en beschikt over de benodigde juridische kennis. Je bent in staat om daarbij aansluiting te zoeken bij de wensen van de business en risico’s te mitigeren.
 • Je hebt kennis van (operationeel) risicomanagement en compliance en/of de affiniteit om deze kennis snel eigen te maken.
 • Je beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van hun omgeving. En die doorlopend innoveert. DNB staat als instelling midden in de samenleving. Je collega’s zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Ze zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 3.300,– en maximaal € 5.500,– bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,39%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Inlichtingen

Dit kunnen wij als Statera voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn;

Sollicitatie

Demi Enthoven

M +31(0)6 23 02 93 12
E d.enthoven@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Demi Enthoven
d.enthoven@statera-recruitment.nl
Demi! Wat een prachtige Franse naam. Jammer van de betekenis. Want en Français betekent 'voor de helft'.  Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Want het mooie van Demi is dat ze juist helemaal niets voor de helft doet. Nooit snijdt ze de bocht af, nergens maakt ze zich makkelijk van af. Wat ze doet, doet ze goed. Werk je met Demi samen, zet je schrap. Ze haalt eruit wat erin zit: 100%.