Teamlead Klantteams bij BNG Bank – Den Haag

Introductie

Zet jij graag de koers uit en krijg je energie van het bieden van heldere kaders? Weet jij daarbij operationele klantenteams te motiveren om resultaten te behalen? Dan kan jij het verschil maken door als Teamlead binnen Public Finance op tactisch niveau integraal verantwoordelijk te zijn voor de operationele en commerciële resultaten van het klantdomein ‘Energie & Infra’.

Organisatie

Je komt te werken in de multifunctionele klantenteams van het directoraat Public Finance: het kloppend hart van de BNG Bank verkoopactiviteiten. Public Finance is op zoek naar een Teamlead Klantenteams voor het klantdomein ‘Energie & Infra’. Je gaat aan de slag in een dynamisch werkveld in een uitdagende markt.

Functie

Je bent eerstelijns verantwoordelijk voor het kredietproces binnen het toegewezen klantdomein. Je geeft leiding aan de zelforganiserende teams en als coachend leider begeleid je de accountmanagers, intern accountmanagers en financieel specialisten naar maximale zelforganisatie. Als Teamlead vind je het prettig om tussen de teams te werken. Je weet wanneer je bevoegdheden en verantwoordelijkheden delegeert, maar signaleert ook tijdig belemmeringen en haalt deze weg waar nodig.

Functie eisen

We zijn op zoek naar iemand met het vermogen om mensen op inspirerende wijze te verbinden en effectief te beïnvloeden. We verwachten dat deze persoon samenwerken hoog in het vaandel heeft staan. Ook met andere onderdelen van de bank. Samen met je collega’s van het managementteam ontwikkel je het beleid van Public Finance en voer je het ook uit. Verder ben jij, vanwege toegenomen regeldruk en onze ambitie om het interne proces op orde te hebben, sterk gericht op het continue verbeteren om een zo efficiënt mogelijke organisatie tot stand te brengen die voorbereid is op de toekomst.

WAT NEEM JE VERDER MEE?

Je bent door je sterke communicatievaardigheden in staat om medewerkers in hun kracht te zetten. Je laat medewerkers groeien. Je delegeert en motiveert en spreekt mensen aan op hun gedrag. Daarnaast is het van belang dat je alle punten op onderstaande checklist herkent:

 • Je beschikt over een universitair diploma.
 • Je hebt managementervaring / ervaring in coachen / sturen van professionals in zelforganiserende teams.
 • Je hebt brede en diepgaande kennis van het relevante domein.
 • Je beschouwt je collega’s als belangrijkste asset. Je creëert een omgeving waarin de medewerkers zich voortdurend kunnen ontwikkelen.
 • Lean denken en werken vind je verfrissend. Met deze denkwijze heb je al eerder ervaring opgedaan.
 • Het continu verbeteren van processen zit in je genen.
 • Je kent de risk appetite van de bank, acteert binnen de kaders vanuit een eerstelijns verantwoordelijkheid en monitort de eerstelijns risico’s.
 • Je bent uitstekend in stakeholder management.

BNG Bank hanteert een actief loopbaanbeleid. Van een leidinggevende wordt verwacht dat hij/zij regelmatig van functie verandert. Een minimale functieduur van drie jaar is wenselijk. Een functieduur van vijf jaar is het uitgangspunt.

Aanbod

Je komt werken bij een duurzame en maatschappelijk betrokken bank, waarbij het belang van de klant voorop staat in alles wat we doen.

 • Salaris. Zij bieden een passend marktconform salaris op basis van 36 uur.
 • Opleidingen. Er is een ruim budget voor trainingen en opleidingen; ook specifiek gericht op jouw persoonlijke ontwikkelingen.
 • Vakantie. 29 dagen per jaar. Je hebt ook de mogelijkheid om uren bij te kopen.
 • Een mooi kantoor. Midden in het bruisende centrum van Den Haag.
 • Leuke activiteiten. Een actieve personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert (zoals borrels, een familiedag, golf- en voetbaltoernooi en korting op abonnementen).
 • En nog veel meer, maar dat hoor je nog wel.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Charles de Jong

M +31(0)6 4169 2054
E c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.