Talent Sourcer / Recruitment Trainee bij Statera – Leiden

Introductie

Ben jij de Talent Sourcer / Recruitment Trainee die kandidaten kan vinden waar anderen opgeven? Ben jij het label “De Meest Persoonlijke Recruiter van Nederland” waard? Wil je de kneepjes van het vak leren bij een top-bureau met volle opdrachtenportefeuille en een uitstekend beloningenpakket? Heb jij maximaal 2 jaar werkervaring of ben je net afgestudeerd? Welkom aan boord!

Organisatie

Statera is een recruitmentbureau met een specialisatie in en rond de financiële sector. Wij werken voor ambitieuze organisaties en ambitieuze professionals. Met een track record sinds 2008 zijn wij een leidende recruitment partner voor onze klanten bij de invulling van zowel vaste (werving & selectie) rollen, detachering, interim opdrachten en traineeships. Dit doen wij voor grote namen als De Nederlandsche Bank, ING, Rabobank, ABN Amro, AFM, NN Group, a.s.r., Heineken International en Engie. Daarnaast bedienen wij Fintechs, pensioenfondsen, corporates, consulting firms en het overige bedrijfsleven.

‘We’re about you’ is een van onze kernwaarden en hierin excelleren wij. Wij willen de meest persoonlijke recruiter van Nederland zijn. Hierdoor denken wij groot. Wij zoeken Recruiters die onze groeidoelstellingen willen helpen verwezenlijken. Binnen ons netwerk van toonaangevende (internationale) opdrachtgevers in de financiele sector en het bedrijfsleven bieden wij je een geweldige basis om vanuit je recruitment ervaring de volgende stap te zetten! Binnen een start-up sfeer, vol met ondernemerschap, bevlogenheid en individuele verantwoordelijkheid kan je voortbouwen op een sterk netwerk en goed gevulde opdrachtenportfolio.

Functie

Missie

Als Talent Sourcer / Recruitment Trainee bij Statera wordt je verantwoordelijk voor het identificeren van potentiële kandidaten en deze te interesseren voor de aanvragen van Statera.

Waarom jij?

Omdat jij als Talent Sourcer en Recruitment Trainee een expert bent op het gebied van online sourcing – of dit wilt worden! Je werkt in deze functie binnen verschillende vakgebieden waarin Statera actief is.

Je zorgt ervoor dat alleen de allerbeste kandidaten, de top van de potentiële markt, bij onze klanten aan tafel komen. Hoe doe je dit?

Waardevolle contactmomenten met kandidaten staan hierin centraal. Wat is de toegevoegde waarde voor kandidaten? Een onderscheidende, persoonlijke en toegespitste benadering die écht aansluit. Wij leren je de kneepjes en juiste technieken, gebruik makend van de modernste tools en technieken. Jij bent onze ogen en oren in de markt en bent in staat om de echte toppers uit de markt te targeten en te overtuigen van de unieke mogelijkheden bij de klanten van Statera.

Interviewen doen de Recruiters, want gesprekken hoef je (nog) niet te voeren. Afhankelijk van je ontwikkeling – en als je het tof vindt – zal je doorstromen naar Recruiter. Je denkt wel al vanaf dag 1 mee over candidate experience en het recruitmentproces.

Uitkomsten

Als Talent Sourcer / Recruitment Trainee ben je verantwoordelijk voor de volgende resultaten:

 • Market Mapping; het analyseren en onderzoeken van de potentiële kandidaten markt voor een specifieke zoekopdracht of marktgebied
 • Opstellen van functiebeschrijvingen en adverteren via diverse kanalen; onze website, LinkedIn en relevante job boards
 • Benaderen van bekende en onbekende kandidaten
 • Pre-screenen van geïnteresseerde kandidaten per telefoon
 • Nauw samenwerken met een Consultant om succesvolle plaatsingen te realiseren bij klanten
 • Vastleggen van contactmomenten in ons recruitment systeem
 • Genereren van leads en verwijzingen

Functie eisen

Competenties

Vindingrijkheid, winnende persoonlijkheid, volharding, overtuigingskracht, gunfactor, assertiviteit, harde werker, pragmatisme, omgaan met feedback.

Als Talent Sourcer / Recruitment Trainee heb je een afgeronde HBO/WO opleiding en heb je de wil en ambitie om je in de Recruitment verder te ontwikkelen. Je bent vindingrijk, nieuwsgierig en hebt oog voor details. Je gaat verder waar anderen stoppen. Verder ben je in staat om strak je agenda en tijd te managen en leg je goed je activiteiten en contactmomenten met kandidaten vast. Je wordt niet zomaar de meest persoonlijke recruiter van Nederland!

Ben je een doorzetter, grondig, nauwkeurig, creatief en bekend met online kanalen en technieken?

Aanbod

Bij Statera ga je onderdeel uitmaken van een ambitieus, jong en dynamisch team waarbij je voor topbedrijven in de sector werkt. Wil je verder gaan specialiseren en schakelen met toppartijen in de markt, waarbij kwaliteit écht telt?

Wij bieden je een mooie werkplek in een modern ingericht bedrijfsverzamelgebouw in het hart van de Randstad (Leiden). Wij zijn daardoor goed bereikbaar via het OV en vlakbij de afslag A-4. Verder krijg je de ruimte en vrijheid om jezelf maximaal te ontwikkelen en hét aanspreekpunt te worden voor kandidaten in jouw marktspecialisme. Daarnaast bieden wij:

 • Een goed basissalaris aangevuld met een stimulerende bonusregeling.
 • OV-kaart met vrij reizen door heel Nederland.
 • Mobiele telefoon (iPhone of Samsung)
 • Ruimte voor zowel vakinhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling, met persoonlijke coaching en begeleiding van een ervaren Consultant. Ook leren we je fijne kneepjes met 1-op-1 sessies en externe trainingen.
 • Een mooi bedrijfsrestaurant met afwisselend menu, en in de zomer een terras.
 • De allerbeste koffie (wij hebben een échte Jura!) en natuurlijk thee, cup-a-soup etc.
 • Iedere vrijdag hebben wij verantwoorde en onverantwoorde snacks. Ook hebben we een VrijMiBo!

Inlichtingen

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

 • Telefonisch interview; hierin gaan wij dieper in op je ervaringen, je werkwijze, je situatie en drijfveren. Uiteraard krijg je een kort overzicht van wie wij zijn en krijg je de gelegenheid om ons te vertellen wat jouw unieke kwaliteiten en vaardigheden zijn.
 • Eerste ronde gesprek; hierbij nodigen wij je uit bij ons op kantoor. Dit stelt jou in de gelegenheid om ons persoonlijk te ontmoeten en de sfeer van ons kantoor te proeven. Voor ons is het een gelegenheid om jou beter te leren kennen, je kennis van onze markt te toetsen en je geschiktheid voor een rol bij ons team te beoordelen.
 • Tweede ronde gesprek; Mochten zowel jijzelf als wij enthousiast zijn, dan volgt er een tweede ronde gesprek waarbij je de gelegenheid krijgt met verschillende leden van ons team kennis te maken. Voorafgaand aan deze tweede ronde geven wij je een casus mee om aan ons presenteren
 • Aanbieding! Na de tweede ronde zijn wij eruit of we je al dan niet een aanbod zullen doen!

Wij geloven in snelheid van handelen, dus je hebt drie gesprekken in twee weken.

Sollicitatie

Charles de Jong

M +31 (0)6 4169 2054
E c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.