(Sr.) Recruiter bij Statera – Leiden

Introductie

Heb jij werkervaring als Recruiter, Recruitment Consultant, Headhunter of Werving & Selectie Consultant en mis je iets in je huidige functie of bij je huidige werkgever? Heb je de behoefte om je vleugels uit te slaan, meer vrijheid en individuele verantwoordelijkheid te krijgen? Wil je onderdeel uitmaken van een compact team met groeiambities? Bij Statera vindt je de sfeer van een startup, de voordelen van een succesvol bureau met volle opdrachtenportefeuille en een uitstekend beloningenpakket!

Organisatie

Statera is een recruitmentbureau met een specialisatie in en rond de financiële sector. Wij werken voor ambitieuze organisaties en ambitieuze professionals. Met een track record sinds 2008 zijn wij een leidende recruitment partner voor onze klanten bij de invulling van zowel vaste (werving & selectie) rollen, detachering, interim opdrachten en traineeships. Dit doen wij voor grote namen als De Nederlandsche Bank, ING, Rabobank, ABN Amro, AFM, NN Group, a.s.r., Heineken International en Engie. Daarnaast bedienen wij Fintechs, pensioenfondsen, corporates, consulting firms en het overige bedrijfsleven.

‘We’re about you’ is een van onze kernwaarden en hierin excelleren wij. Wij willen de meest persoonlijke recruiter van Nederland zijn. Hierdoor denken wij groot. Wij zoeken Recruiters die onze groeidoelstellingen willen helpen verwezenlijken. Binnen ons netwerk van toonaangevende (internationale) opdrachtgevers in de financiele sector en het bedrijfsleven bieden wij je een geweldige basis om vanuit je recruitment ervaring de volgende stap te zetten! Binnen een start-up sfeer, vol met ondernemerschap, bevlogenheid en individuele verantwoordelijkheid kan je voortbouwen op een sterk netwerk en goed gevulde opdrachtenportfolio.

Functie

Als Recruiter ben je er voor de kandidaten en potentiële kandidaten van Statera. Schaarse professionals willen liever met jou sparren over carrièremogelijkheden dan met de onpersoonlijke massa van recruiters, vacaturesites en netwerken die actief zijn in de ‘War For Talent’. Je wilt namens Statera voor iedere kandidaat het verschil maken en ervoor zorgen dat hij/zij de baan, project of opdracht krijgt waar diegene zich het meest thuis voelt. Om dit mogelijk te maken, houd je het graag persoonlijk en verdiep jij je in wie de kandidaat is. Zo breng je op een overtuigende en consultatieve wijze onze vacatures en opdrachten onder de aandacht.

Waardevolle contactmomenten met kandidaten en potentiële kandidaten staan hierin centraal. Wat heeft toegevoegde waarde voor kandidaten? Een onderscheidende, persoonlijke en toegespitste benadering die écht aansluit. Je maakt daarbij gebruik van de modernste technieken en tools, plus een ijzersterk netwerk. Jij bent onze ogen en oren in de markt en bent in staat om de echte toppers uit de markt te targeten en te overtuigen van de unieke mogelijkheden die onze opdrachtgevers bieden.

Uitkomsten

Als Recruiter ben je verantwoordelijk voor de volgende resultaten:

 • Market Mapping; het analyseren en onderzoeken van de potentiële kandidaten markt voor een specifieke zoekopdracht of marktgebied
 • Opstellen van functiebeschrijvingen en adverteren via diverse kanalen; onze website, LinkedIn en relevante job boards
 • Benaderen van potentiële en bestaande kandidaten
 • Telefonisch interviewen en overtuigen van geïnteresseerde kandidaten
 • Face-to-face interviewen van telefonisch gescreende kandidaten
 • Vastleggen van contactmomenten in ons recruitment systeem
 • Genereren van leads en verwijzingen

Functie eisen

Competenties

Vindingrijkheid, winnende persoonlijkheid, volharding, overtuigingskracht, gunfactor, assertiviteit, harde werker, pragmatisme, omgaan met feedback.

Als Recruiter ben je gewend om te gaan met tegenwerpingen en je bent overtuigend op basis van een grondige ‘needs analysis’ bij al je gesprekken (’consultative selling’). Je bent in staat te challengen, te onderhandelen en een gunfactor mee te brengen om kandidaten met je aan tafel te krijgen. Verder ben je in staat om strak je agenda en tijd te managen en leg je goed je activiteiten en contactmomenten met kandidaten vast. Je wordt niet zomaar de meest persoonlijke recruiter van Nederland!

Je hebt een aantoonbare track record in recruitment van hoogopgeleide professionals. Je hebt een streepje voor als je ervaring hebt in een van de volgende vakgebieden: Audit, Banking & Insurance, Compliance, Finance & Control, IT, Risk Management, Actuariaat, Treasury & Portfolio Management, Change & Project Management, Data Analytics & BI, of Operations.

Aanbod

Bij Statera ga je onderdeel uitmaken van een ambitieus, jong en dynamisch team waarbij je voor topbedrijven in de sector werkt. Wil je verder gaan specialiseren en schakelen met toppartijen in de markt, waarbij kwaliteit écht telt?

Wij bieden je een mooie werkplek in een modern ingericht bedrijfsverzamelgebouw in het hart van de Randstad (Leiden). Wij zijn daardoor goed bereikbaar via het OV en vlakbij de afslag A-4. Verder krijg je de ruimte en vrijheid om jezelf maximaal te ontwikkelen en hét aanspreekpunt te worden voor kandidaten in jouw marktspecialisme. Daarnaast bieden wij:

 • Een goed basissalaris; de range ligt tussen EUR 2.500,- en 4.000,- bruto per maand op basis van 40 uur per week. Uiteraard op basis van diploma’s, relevante werkervaring en een benchmark in het team
 • Goede bonusregeling. Indien je on-target presteert, dan kan je aanvullend tussen de EUR 7.500,- en 20.000,- per jaar aan bonus verdienen.
 • Jaarlijkse salarisverhogingen; gebaseerd op je persoonlijke ontwikkeling en houding en gedrag worden verhogingen van je basissalaris jaarlijks toegekend.
 • OV-kaart met vrij reizen door heel Nederland.
 • Telefoon.
 • Ruimte voor zowel vakinhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling, met persoonlijke coaching en begeleiding van een ervaren Consultant. Ook leren we je de fijne kneepjes met zelfontwikkelde workshops en training sessies.
 • Een mooi bedrijfsrestaurant met afwisselend menu, en in de zomer een terras.
 • De allerbeste koffie (wij hebben een échte Jura!) en natuurlijk thee, cup-a-soup etc. Iedere vrijdag hebben wij een snack-lunch met het team.

Inlichtingen

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

 • Telefonisch interview; hierin gaan wij dieper in op je ervaringen, je werkwijze, je situatie en drijfveren. Uiteraard krijg je een kort overzicht van wie wij zijn en krijg je de gelegenheid om ons te vertellen wat jouw unieke kwaliteiten en vaardigheden zijn.
 • Eerste ronde gesprek; hierbij nodigen wij je uit bij ons op kantoor. Dit stelt jou in de gelegenheid om ons persoonlijk te ontmoeten en de sfeer van ons kantoor te proeven. Voor ons is het een gelegenheid om jou beter te leren kennen, je kennis van onze markt te toetsen en je geschiktheid voor een rol bij ons team te beoordelen.
 • Tweede ronde gesprek; Mochten zowel jijzelf als wij enthousiast zijn, dan volgt er een tweede ronde gesprek waarbij je de gelegenheid krijgt met verschillende leden van ons team kennis te maken. Voorafgaand aan deze tweede ronde geven wij je een casus mee om aan ons presenteren
 • Aanbieding! Na de tweede ronde zijn wij eruit of we je al dan niet een aanbod zullen doen!

Wij geloven in snelheid van handelen, dus je hebt drie gesprekken in twee weken.

Sollicitatie

Charles de Jong

M +31(0)6 – 4169 2054
E c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.