(Sr.) Recruiter bij Statera – Leiden

Introductie

• Persoonlijke recruitment zonder “bulk”
• Bemiddelen van professionals bij banken en andere financiële instellingen
• “Quick wins” door de samenwerking met bestaande relaties
• Hunten naar nieuwe opdrachtgevers en hier lange termijn relaties mee opbouwen
• Meebouwen aan een ambitieuze, professionele organisatie met een gezellige werksfeer
• De slagkracht van een succesvol recruitment bureau met track record sinds 2008 – met behoud van een start-up sfeer, vol met ondernemerschap, bevlogenheid en individuele verantwoordelijkheid

Klinkt goed? Dan vinden wij ook!

Organisatie

Sinds 2008 zijn wij gespecialiseerd in het bemiddelen van zowel vaste medewerkers, ZZP‘ers, detachering en traineeships voor toonaangevende opdrachtgevers in en rond de financiële sector. Wij richten ons in een aantal kernsegmenten: Risk Management, Compliance & CDD, Finance & Control Zakelijk Financieren, Hypotheken, Change & IT, Data Analytics & BI, tot aan Operations en Treasury.

We werken samen met gerespecteerde partijen variërend van De Nederlandsche Bank, ING, Rabobank, ABN Amro, a.s.r. tot aan NN Group. Daarnaast bedienen wij Fintechs, pensioenfondsen, corporates, consulting firms en het overige bedrijfsleven.

Functie

Statera is op zoek naar een nieuwe collega met een commerciële denkwijze, overtuigingskracht en doorzettingsvermogen. Werk jij graag op een persoonlijke manier en houd jij ook niet van bulk benaderingen? Wellicht zijn wij dan de perfecte match.

Bij ons krijg je de vrijheid op een op je eigen manier een netwerk op te bouwen en succesvol te maken.
Wij zijn een platte en open organisatie met een gezellige en professionele werksfeer. De filosofie “We’re About You” nemen wij erg serieus. Zo kan je snel groeien in je functie en loop je niet tegen deuren aan.

Natuurlijk bieden we je alle tools die nodig zijn om succesvol te blijven. Zo hebben wij een track record sinds 2008 en zijn wij preferred supplier bij een groot aantal toppartijen. Ook koesteren wij ons zorgvuldig opgebouwde netwerk van kandidaten. Daarnaast gebruiken we natuurlijk alle moderne tools en middelen waardoor je in jouw markt zo effectief mogelijk kan bouwen. Je krijgt de support van een coach die je inhoudelijk en op persoonlijk vlak helpt te groeien en te ontwikkelen. Plus uiteraard een team met zowel ervaren collega’s als junior/medior collega’s.

Als ervaren (360) Recruitment Consultant weet jij als geen ander de schaarse markt aan jou te binden. Dat doe jij door je op te stellen als een Consultant en echt het verschil te maken voor je kandidaat. Jij verdiept je in de kennis en kunde van de kandidaat, bent eerlijk, doet wat je zegt en maakt natuurlijk de match die echt passend is voor zowel je kandidaat als jouw opdrachtgever zonder de commerciële belangen voor alle partijen te vergeten.

Je bent dus echt verantwoordelijk voor het opbouwen en uitbouwen van een netwerk van zowel kandidaten als opdrachtgevers in jouw specialiteit, waarbij je van A tot Z het recruitment proces begeleid.

Functie eisen

• Een afgeronde HBO/WO opleiding
• 2-6 jaar relevante werkervaring in Recruitment binnen het professionele segment (HBO/WO+ niveau)
• Affiniteit met of werkervaring met een van de domeinen / vakgebieden waarin Statera actief is, zien wij als een grote pré
• Vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
• Aantoonbare competenties die bij een goede Recruiter horen zoals: hands-on, snel kunnen schakelen, commercieel, overtuigingskracht, flexibiliteit in zowel taken als werktijden en communicatief sterk.


Aanbod

• Een goed basissalaris; de range ligt tussen EUR 2500,- en 4.000,- bruto per maand op basis van 40 uur per week. Uiteraard op basis van diploma’s, relevante werkervaring en een benchmark in het team.
• Goede bonusregeling. Indien je on-target presteert, dan kan je aanvullend tussen de EUR 7.500,- en 20.000,- per jaar aan bonus verdienen.
• Jaarlijkse salarisverhogingen; gebaseerd op je persoonlijke ontwikkeling, houding en gedrag worden verhogingen van je basissalaris jaarlijks toegekend.
• Reiskostenvergoeding
• Ruimte voor zowel vakinhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling, met persoonlijke coaching en begeleiding en waar nodig zelfontwikkelde workshops en training sessies.
• De allerbeste koffie (wij hebben een échte Jura!) en natuurlijk thee, cup-a-soup etc. Iedere vrijdag hebben wij een snack-lunch met het team.


Inlichtingen

Heb je interesse of wil je graag meer informatie kan je Mariati Hollander bereiken op 06-388 231 80 of via M.Hollander@Statera-Recruitment.nl


Sollicitatie

Hoe ziet het sollicitatieproces bij Statera eruit?
• Telefonisch interview; hierin gaan wij dieper in op je ervaringen, je werkwijze, je situatie en drijfveren. Uiteraard krijg je een kort overzicht van wie wij zijn en krijg je de gelegenheid om ons te vertellen wat jouw unieke kwaliteiten en vaardigheden zijn.
• Eerste ronde gesprek; hierbij nodigen wij je uit bij ons op kantoor. Dit stelt jou in de gelegenheid om ons persoonlijk te ontmoeten en de sfeer van ons kantoor te proeven. Voor ons is het een gelegenheid om jou beter te leren kennen, je kennis van onze markt te toetsen en je geschiktheid voor een rol bij ons team te beoordelen.
• Online assessment; hierin testen we jouw capaciteiten, vaardigheden en drijfveren. Dit vormt tevens een input voor je 2e ronde gesprek.
• Tweede ronde gesprek; Mochten zowel jijzelf als wij enthousiast zijn, dan volgt er een tweede ronde gesprek waarbij je de gelegenheid krijgt met verschillende leden van ons team kennis te maken. Voorafgaand aan deze tweede ronde geven wij je een casus mee om aan ons presenteren
• Aanbieding! Na de tweede ronde zijn wij eruit of we je al dan niet een aanbod zullen doen.

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.