Sr. Portfolio Manager Retail Banking bij een ondernemende en dynamische bank – Den Haag

Introductie

Een ondernemende en dynamische bank in Den Haag is op zoek naar een senior kredietrisicospecialist om het Portfolio Management-team in Retail Banking te versterken. Het is een bank die net als hun klanten vooruitdenkt en een ‘can do’-instelling heeft.

Organisatie

Binnen de bank is Retail Banking verantwoordelijk voor alle woninghypotheken, particulier sparen en consumentenbemiddeling in Nederland, Duitsland en België.

Binnen Retail Banking is het team Portfolio Management verantwoordelijk voor alle activiteiten op het gebied van het beheer van de retailportefeuille. Deze activiteiten zijn bijvoorbeeld 1e lijns kredietrisicoanalyse, renterisicobeheer, prijsstelling, financiering, rapportage en financiële controle. Binnen deze gebieden heeft een belangrijk deel betrekking op kwantitatieve en modelleringselementen.

Functie

Ter versterking van het Portfolio Management team zijn ze op zoek naar een nieuwe collega. Als senior teamlid speel je een belangrijke rol in de verschillende werkzaamheden, met in het bijzonder de nadruk op de elementen kredietrisicoanalyse. Naast individuele en gerichte kredietrisicoanalyse zal het gebruik van kredietrisico-elementen uit AIRB- en IFRS 9-modellen (ontwikkeld door een aparte risicoafdeling) en de daarbij behorende beleidslijnen, procedures en processen een belangrijke rol spelen in de dagelijkse werkzaamheden.

Functie-eisen

De voordelen van een dynamische bank: kunnen werken waar, wanneer en hoe u wilt. Je werkt niet aan een klein stukje van een enorme complexe puzzel binnen een groot bedrijf, maar ziet de directe impact van wat je doet in het bedrijf en zijn klanten. Als expert en talent bij deze bank heb je substantiële verantwoordelijkheden, directe blootstelling aan het senior management en kun je je talenten optimaal benutten.

Aanbod

Voor het Portfolio Management-team zijn ze op zoek naar een nieuw senior teamlid met uitstekende kwantitatieve en analytische vaardigheden. De volgende lijst vat de gewenste functie- eisen samen:

  • Een masterdiploma in een universitaire studie zoals bijvoorbeeld econometrie of (kwantitatieve) economie
  • Minimaal 5 jaar werkervaring
  • Affiniteit met kredietrisicoanalyse en Retail Banking producten
  • Goede communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk)
  • Zelfstartend, creatief en oplossingsgericht

Inlichtingen

Dit kunnen wij als Statera voor jou betekenen:

  • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
  • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
  • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn;

Sollicitatie

Demi Enthoven

M +31(0)6 23 02 93 12
E d.enthoven@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Demi Enthoven
d.enthoven@statera-recruitment.nl
Demi! Wat een prachtige Franse naam. Jammer van de betekenis. Want en Français betekent 'voor de helft'.  Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Want het mooie van Demi is dat ze juist helemaal niets voor de helft doet. Nooit snijdt ze de bocht af, nergens maakt ze zich makkelijk van af. Wat ze doet, doet ze goed. Werk je met Demi samen, zet je schrap. Ze haalt eruit wat erin zit: 100%.