Specialist toezichthouder IT-risico’s verzekeraars en pensioenfondsen bij de Nederlandsche Bank – Amsterdam

Introductie

Word jij een pionier op het gebied van (o.a.) Blockchain en Robotics? Wil je vanuit een gespecialiseerde rol bijdragen aan het verkleinen van IT risico’s in de pensioen- en verzekeringsbranche? Ben je communicatief vaardig en niet bang om te schakelen met het management van grote financiële instellingen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Organisatie

De Nederlandsche Bank is jarenlang dé entiteit voor toezichthoudend Nederland. DNB is verantwoordelijk voor gezond en verantwoordelijk financieel beleid, zij ‘bewaken’ dit proces. De afdeling ECOPIT (Expertise Centrum Operationele & IT risico’s) is een gespecialiseerd team wat verantwoordelijk is voor het in kaart brengen van operationele & IT risico’s bij pensioenfondsen en verzekeraars.

ECOPIT is betrokken bij complexe vraagstukken bij de diverse instellingen, ze houden nieuwe ontwikkelingen in hun vakgebied proactief in de gaten en vertalen deze naar toezichtthema’s voor de komende periode. Je collega’s zijn 14 hoogopgeleide professionals met een sterke groei ambitie. De afdeling zit vol met ambitieuze professionals die aan het pionieren zijn op het gebied van Blockchain & Robotics. Een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden bestaat uit het onderzoeken van nieuwe methodes om IT risico’s te beheersen en te onderzoeken.

Functie

Als Specialist Toezichthouder onderzoek je hoe diverse pensioenfondsen en verzekeraars hun IT-risico’s beheersen. Je beoordeelt huidige IT-risico’s en identificeert nieuwe risico’s op basis van ontwikkelingen als Fintech, Blockchain en Robotics. In je rol als senior expert adviseer je de accounttoezichthouders en spreek je samen met hen met het bestuur van deze instellingen. Je wordt direct ingezet op uiteenlopende onderzoeken en projecten. Uitdagend, want je houdt toezicht op meerdere instellingen tegelijk, voornamelijk in Nederland, maar soms ook over de grenzen. Je taken zijn divers: sector overschrijdende themaonderzoeken, onderzoeken bij individuele instellingen en uitwerken van nieuwe beoordelingskaders.

Wat ga je precies doen?

 • Je voert IT-toezicht uit door onderzoeken te doen, rapportages te beoordelen en interviews te houden. Aan de hand van je analyses stel je vast of de instellingen hun IT-risico’s in voldoende mate beheersen.
 • Je geeft advies aan de accounttoezichthouders en de directie van DNB over IT-risico’s en de gewenste follow-up die nodig is. En je voert gesprekken met bestuurders, directie, management en specialisten van diverse pensioenfondsen en verzekeraars.
 • Je werkt mee aan het IT-toezicht in Europees verband door kennisdeling met andere toezichthouders, uitvoeren van onderzoeken in andere EU landen en door internationale uitwisseling bij onderzoeken, beoordelingskaders en impactbepaling bij nieuwe technologische ontwikkelingen.
 • Je onderhoudt externe contacten en je zorgt voor uitwisseling op je vakgebied, zoals met verschillende specialisten in de sector maar ook door middel van het spreken op seminars en dergelijke.
 • Je bent daarnaast als senior toezichthouder verantwoordelijk voor het begeleiden van de meer junior collega’s binnen het team. En je hebt een prominente rol in kennisdeling binnen het team en binnen accounttoezicht op jouw vakgebied.

Functie eisen

We zoeken een inhoudelijke professional die nieuwsgierig en bovenal kritisch is: je neemt niet alles aan wat geschreven staat, maar gaat zelf op onderzoek uit. Je beschikt over een helicopterview en je bent sterk en zuiver in je mening- en oordeelvorming. Je kan goed samenwerken, je hebt overtuigingskracht en weet bestuurs- en directieleden van de instellingen met behulp van verschillende stijlen te overtuigen van jouw standpunt.

Verder voldoe je aan onderstaand profiel:

 • Je hebt een academische master in een financieel-economische of informatietechnische (informatica of bedrijfsinformatiekunde) richting en een afgeronde opleiding RE, RO of equivalent daarvan.
 • Je beschikt over ruime werkervaring, bijvoorbeeld als IT auditor of IT-riskmanager, bij voorkeur in de financiële sector of in de consultancy.
 • Jouw communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk en zowel in het Nederlands als in het Engels.

Aanbod

De Nederlandsche Bank wil graag het beste uit haar mensen halen, en dus ook het beste geven. Zij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al hun medewerkers. Daarnaast bieden zij een prima salaris en een modern, flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden. Je start met een jaarcontract waarbij er uitzicht op verlening is.

De arbeidsvoorwaarden omvatten onder andere:

 • Een salaris van maximaal €7.100,– bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie, eigen bijdrage in de premie 6,1%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken. 32 uur kan ook.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Sven Heijkoop

M 0612740523
E s.heijkoop@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Sven Heijkoop
s.heijkoop@statera-recruitment.nl
"He came from a land down under. Where women glow and men thunder." De hit van Men at Work is op het lijf van Sven geschreven. Sven-the-man is het type 'no-guts-no-glory'. Hij barst van de energie, heeft lef en is brutaal genoeg om deuren te openen die voor anderen gesloten blijven. Zo weet hij iedere keer weer grote talenten uit de markt te halen en te matchen met mooie projecten. Sven at work blijft hits scoren.