Solution Architect bij De Nederlandsche Bank – Amsterdam

Introductie

Jij levert een duidelijk strategische bijdrage aan één van de belangrijkste IT-platformen als Solution architect bij DNB. Word jij warm van grote veranderingen doorvoeren en wil jij iets groots opzetten, lees dan nu snel verder!

Organisatie

Als Solution architect werk je in Amsterdam bij de divisie Data en Informatietechnologie (DIT). Bij DIT staan eigen verantwoordelijkheid, samenwerking, een lerende organisatie en klantgerichtheid centraal. Het niveau is hoog en de sfeer is collegiaal.

Binnen DIT ga je aan de slag bij de teams in het Monetair-domein. Samen met een collega Solution architect ondersteun je de teams. De teams werken dagelijks samen met de business aan het realiseren van relevante oplossingen waarmee DNB haar rol kan invullen. Zo zijn we bezig om in de komende jaren een duurzaam applicatielandschap te creëren voor de Centrale Bank divisies van DNB. Er wordt agile gewerkt waarbij elk teamlid zijn/haar expertise inbrengt om zo tot de juiste resultaten te komen.

Normaal gesproken werk je vanuit ons kantoor in Amsterdam. In de huidige maatschappelijke situatie werkt het overgrote deel van onze medewerkers vanuit huis. DNB zorgt ervoor dat je dit uitstekend kan doen. Denk aan laptop, telefoon en thuiswerkplekinrichting op aanvraag. Zodra de situatie het toelaat hopen we iedereen weer regelmatig op kantoor te verwelkomen!

Functie

Bij DNB heb je impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Je hebt als Solution architect grote invloed op de performance van de Agile teams en draagt bij aan de ontwikkeling van een modern landschap dat steeds meer gebruik gaat maken van state-of-the-art Microsoft technologieën. Jij bent bekend met applicaties in een on-premise datacenter en je bereidt je samen met het team voor op een migratie naar Microsoft Azure. Je houdt je bezig met het krachtenspel tussen functionele wensen, organisatorische belangen en technische mogelijkheden en geeft mede richting aan de keuzes die DNB op dat gebied gaat maken.

Wat ga je precies doen?

 • Je houdt je bezig met het uitwerken, bewaken en toepassen van de DNB (software) architectuurkaders (veiligheid, beheerbaarheid, schaalbaarheid, kosten e.d.) voor maatwerk met Microsoft technologieën.
 • Je bent in staat software te ontwerpen en te ontwikkelen, met Microsoft technologieën zowel on-premise als in de (Azure) cloud.
 • Je geeft richting aan het applicatiebeheer.
 • Je verbetert de inrichting van de Microsoft ontwikkelstraat, vooral door de mogelijkheden van Azure DevOps en gerelateerde oplossingen meer te benutten voor continuous integration, deploy & test en een Agile werkwijze.
 • Je zorgt dat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied.
 • Je draagt bij aan de verdere professionalisering van de Architectuur, Agile en DevOps binnen DNB middels vakgroepen en gildes.

Functie eisen

Je communiceert makkelijke en beschikt over organisatiesensitiviteit. Jij weet wat de organisatie nodig heeft en ook hoe je zaken voor elkaar krijgt. Jij bent resultaatgericht en een echte teamwerker. Je bent ook bereid je handen uit de mouwen te steken en in projecten minder ervaren collega’s in te werken in genoemde technologieën. Je bent gedreven om continu bij te blijven bij de laatste ontwikkelingen en actief bij te dragen aan kennisoverdracht tussen collega’s onderling en je streeft ernaar om hoge kwaliteit code op te leveren. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal voldoende, zowel mondeling als schriftelijk.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je beschikt over een bachelor of master, bijvoorbeeld in de richting van informatica of hbo/wo werk- en denkniveau, aangevuld met ten minste 7 jaar relevante werkervaring binnen het vakgebied in combinatie met ervaring als ICT architect.
 • Ervaring als ontwikkelaar die bewezen toe is aan de volgende stap kan ook een goede match zijn!
 • Je hebt ervaring met:
 1. Programmeer-/scripttalen zoals C#, Angular, PowerShell.
 2. Visual Studio (Code).
 3. ALM tools zoals Azure DevOps.
 4. Cloud development met Microsoft Azure.
 5. Microsoft standaarden en richtlijnen voor .NET ontwikkeling.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring met Agile werken en Scrum, bijvoorbeeld een CSM of PSM certificering is een pre.
 • Je hebt kennis van en ervaring met BizTalk en SharePoint. Dynamics CRM is een pre.
 • Je beschikt over kennis van het security by design principe.

Aanbod

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. De Nederlandsche Bank staat als instelling midden in de samenleving. De mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je krijgt een bepaalde tijdscontract van 12 maanden.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een bruto maandsalaris tussen de €4000,- en €6300,- op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,39%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 8 of 9 uur te werken.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Giorgio Hitipeuw

M: +31(0)6 388 231 80
E: g.hitipeuw@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via: