Senior Jurist Privacy & Data Protectie bij De Nederlandsche Bank – Amsterdam

Introductie

Razend interessante Legal positie bij DNB. Interessante en unieke omgeving om in te werken, het centrum van de financiële wereld, met veel actualiteit. Brede functie en rol, in een prettige en informele werksfeer met een goede work-life balance.

Organisatie

Zo doe je dat als senior jurist privacy & data protectie bij DNB

Het werk van DNB gaat over financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Indirect heb jij daar als senior jurist privacy & data protectie ook impact op. Integriteit is voor DNB van groot belang, door integer gedrag scheppen zij vertrouwen. Zowel bij DNB als bij hun leveranciers worden persoonsgegevens van medewerkers en derden opgeslagen, gebruikt en verwerkt. Jij ziet er op toe dat zij deze gegevens zo zorgvuldig verwerken als van hen mag worden verwacht. Jij werkt samen met álle onderdelen van DNB om de privacybescherming te integreren in de bedrijfsvoering!

Wanneer het gaat over gegevensbescherming en privacy heb jij een zelfstandige adviserende en coördinerende rol. Je bent aanspreekpunt voor alles dat met data protectie en privacy te maken heeft. Je werkt daarbij nauw samen met de privacy officer, de functionaris gegevensbescherming, de compliance officers en de informatiebeveiligingscollega’s.

Hier doe je dat

Je werkt als senior jurist privacy & data protectie binnen de divisie Juridische Zaken bij de afdeling Compliance & Integriteit. Deze afdeling heeft een centrale rol bij de bevordering en waarborging van de integriteit van DNB. Zij adviseren het management en de directie van DNB over het compliance- en integriteitsbeleid en zorgen dat de organisatie en haar medewerkers handelen vanuit hun professionele verantwoordelijkheid. Je maakt deel uit van een team van professionals met diverse achtergronden, er heerst een informele en open werksfeer. Het Privacy Office zelf bestaat uit 4 collega’s.

Momenteel werken zij in verband met de corona-maatregelen voornamelijk digitaal vanuit huis. DNB zorgt ervoor dat je dit uitstekend kunt doen, denk aan laptop, telefoon en thuiswerkplekinrichting. Wanneer daar in de toekomst weer mogelijkheden voor komen, werk je afwisselend digitaal vanuit huis of op kantoor in Amsterdam.

Functie

Wat ga je precies doen?

 • Je ondersteunt de verantwoordelijke disciplines binnen DNB bij het opzetten en implementeren van privacy maatregelen.
 • Je ontwikkelt, onderhoudt en documenteert beleid en governance op het gebied van privacy en data protectie.
 • Je bent verantwoordelijk voor de beoordeling en melding van datalekken aan de Autoriteit Persoonsgegevens en andere betrokkenen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie en afhandeling van inzageverzoeken.
 • Je geeft ondersteuning bij de opstelling van verwerkersovereenkomsten.
 • Je verleent actieve ondersteuning aan de privacy contactpersonen in de divisies bij hun vraagstukken.
 • Je draagt het privacy en data protectie beleid uit en je zorgt voor en een passende opleiding-, communicatie- en bewustwordingsaanpak.
 • Je zorgt voor de uitvoering van diepgaande privacy impact analyses en privacy by design, waaronder bij uitbesteding van (cloud)diensten.


Functie-eisen

Dit breng je mee

Jij bent een echte teamplayer, je wilt en kunt verder kijken je eigen specialisme. Je kunt bruggen slaan tussen de verschillende afdelingen en je hebt plezier in de samenwerking. Je bent in staat om op alle niveaus van de organisatie te communiceren. Je werkt gestructureerd, hebt goede adviesvaardigheden en bent pragmatisch. Je maakt moeiteloos de vertaling van theorie naar de praktijk. Snel schakelen is voor jou geen probleem.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je hebt een academische master Nederlands Recht en bij voorkeur certificeringen als Data Protection Officer of op het gebied van privacy en data protectie.
 • Je beschikt over ongeveer 10 jaar relevante werkervaring, waarvan 5 jaar op het gebied van privacy & data protectie.
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals de AVG en de richtlijnen van de EU Working Party en Autoriteit Persoonsgegevens.
 • Je hebt ervaring met en kennis van risicomanagement, data processing en informatiebeveiliging.
 • Kennis van toezichtwetgeving is handig, maar niet strikt noodzakelijk.

Aanbod

Dit bieden zij je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van de omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Hun mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Zij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en doelstellingen te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 4.800,- en maximaal € 6.800,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 6,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,39%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Charles de Jong

M +31(0)6 4169 2054
E c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.