Senior Hedge & Derivatives Controller bij NWB Bank – Den Haag

Introductie

Namens de ‘duurzame waterbank’, NWB Bank, zijn wij op zoek naar een Senior Hedge & Derivatives Controller. In een compact Finance & Control team wordt je verantwoordelijk voor alles wat met hedge accounting, ECL en waarderingsvraagstukken van de derivatenportefeuille te maken heeft. Brede functie, veel verantwoordelijkheid, direct zichtbare impact, korte lijnen.

Organisatie

De Nederlandse Waterschapsbank (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Door met haar klanten mee te denken en hun financieringslasten laag te houden, draagt de bank bij aan een betaalbare verduurzaming van Nederland. De bank financiert met name decentrale overheden (waterschappen, gemeenten en provincies) en instellingen onder garantie van (decentrale) overheden zoals woningbouwcorporaties en zorginstellingen. Ook is de bank actief in de financiering van duurzame energie en publiek-private samenwerking. Door het efficiënt bundelen van de financieringsbehoefte van haar klanten trekt de bank, met behulp van haar AAA/Aaa-ratings, op een goedkope en duurzame manier geld aan op de internationale kapitaalmarkt. Met een balanstotaal van circa € 90 miljard staat de bank onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijkertijd is de NWB Bank met circa 70 medewerkers een compacte en efficiënte organisatie waar integriteit, kwaliteit en samenwerking hoog in het vaandel staan.

De afdeling bestaat uit een team van 7 professionals rapporterend aan het hoofd finance & control en is verantwoordelijk voor de tijdigheid, juistheid en volledigheid van de financiële administratie en de bijbehorende financiële- en managementrapportages.

Tevens zorgt de afdeling ervoor dat het Datawarehouse (DWH) up-to-date blijft door het leggen van verbanden en het uitvoeren van controles. De NWB Bank beschikt over een hoogwaardig DWH waarin alle financiële en niet-financiële datastromen samenkomen. Als onderdeel hiervan is de afdeling verantwoordelijk voor het uitvoeren van hedge accounting en de juiste werking van het Expected Credit Loss (ECL) model met de daarbij horende controles en analyses onder IFRS 9. Verder ziet de afdeling toe op de veranderingen van nieuwe wet- en regelgeving voor de bank en helpt deze te implementeren binnen projecten.

Functie

Als Senior Hedge & Derivatives Controller zal jij bezig houden met hedge accounting, ECL en waarderingsvraagstukken van de derivatenportefeuille.

De NWB Bank heeft een grote derivaten portefeuille voor het afdekken van rente- en valutarisico’s. Deze risico’s worden gemonitord middels maatstaven voor effectiviteitsmeting voor zowel economische als accounting doeleinden. Verder zal je een bijdrage leveren aan financiële en managementrapportages en het beoordelen van de impact van nieuwe wet- en regelgeving op onder andere kapitaalsvereisten voor de bank. Van uit deze activiteiten vindt veelvuldig contact plaats met externe stakeholders (zoals accountants en toezichthouders) en andere afdelingen binnen de bank, vooral front office en risk management.

Functie eisen

Als Senior Hedge & Derivatives Controller herken jij jezelf in het volgende profiel:

 • Je hebt een academische opleiding (financiële of technische richting);
 • Je hebt minimaal 7 jaar relevante werkervaring binnen de financiële dienstverlening, de Big 4, of vanuit de consultancy;
 • Je beschikt over grondige kennis van waardering en accounting van derivaten.

Verder beschik je over de volgende competenties:

 • Je bent cijfermatig en analytisch sterk;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, team spirit en ambitie;
 • Je hebt een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift);
 • Samenwerkingsvermogen;
 • Je kunt goed zelfstandig werken, bent initiatiefrijk en resultaatgericht.

Aanbod

Zij bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen aan vrijwillige maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Charles de Jong

M +31(0)6 4169 2054
E c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.