Senior Hedge & Derivatives Controller bij NWB Bank – a leading position! – Den Haag

Introductie

Namens de ‘duurzame waterbank’, NWB Bank, zijn wij op zoek naar echte senior die een voortrekkersrol gaat spelen in alles wat met hedge accounting en treasury accounting te maken heeft. Een mooie rol binnen een compacte bank met een uniek profiel.

Organisatie

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Hun klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn ze actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). Zij financieren zichzelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van de balans staan zij onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijk zijn ze met ruim 75 medewerkers een compacte en efficiënte organisatie met een open cultuur. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij hen hoog in het vaandel.

De afdeling bestaat uit een team van 7 professionals rapporterend aan het hoofd Finance & Control en is verantwoordelijk voor de tijdigheid, juistheid en volledigheid van de financiële administratie en de bijbehorende financiële- en managementrapportages. Een team dat bestaat uit hoogopgeleide professionals met een hoog ambitieniveau.

Functie

Jouw rol als Senior Derivatives Controller is een cruciale positie in het team. Met een grote balans van ruim 90 miljard euro is het hedgen van rente- en valutarisico’s een cruciaal proces. Dit vereist een Hedge Accounting Lead met diepgaande kennis van derivaten, financiële instrumenten, hedge accounting en treasury accounting. Bovendien ben je een onmisbare schakel in het team en voor de totale organisatie zelf. Een uitdagende functie voor een professional die niet bang is voor een stukje verantwoordelijkheid en een sterke gesprekspartner kan zijn. Er vindt namelijk veelvuldig contact plaats met externe stakeholders (zoals accountants en toezichthouders) en andere afdelingen binnen de bank, vooral front office en risk management. Ook heb je veel contacten met treasury en de dealing room.

Functie eisen

Als Senior Hedge & Derivatives Controller herken jij je in het volgende profiel:

 • Je hebt een academische opleiding (financiële of technische richting);
 • Je hebt minimaal 7 jaar relevante werkervaring binnen de financiële dienstverlening, de Big 4, of vanuit de consultancy;
 • Je beschikt over grondige kennis van waardering en accounting van derivaten.

Verder beschik je over de volgende competenties:

 • Je bent cijfermatig en analytisch sterk;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, team spirit en ambitie;
 • Je hebt een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift);
 • Samenwerkingsvermogen;
 • Je kunt goed zelfstandig werken, bent initiatiefrijk en resultaatgericht.

Aanbod

Zij bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen aan vrijwillige maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Sven Heijkoop

M +31(0)6 12740523
E s.heijkoop@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Sven Heijkoop
s.heijkoop@statera-recruitment.nl
"He came from a land down under. Where women glow and men thunder." De hit van Men at Work is op het lijf van Sven geschreven. Sven-the-man is het type 'no-guts-no-glory'. Hij barst van de energie, heeft lef en is brutaal genoeg om deuren te openen die voor anderen gesloten blijven. Zo weet hij iedere keer weer grote talenten uit de markt te halen en te matchen met mooie projecten. Sven at work blijft hits scoren.