Senior Financial Controller – BNG Bank – Den Haag

Introductie

Mooie senior rol voor een Big-4 exit of voor een ervaren financial controller met bankervaring! Cijfers interpreteren, analyseren en het verhaal achter de cijfers beschrijven. Koppel dit aan change projecten, automatisering van de reporting, veel ad-hoc vragen vanuit de ECB. Dit maakt een mooie, brede rol met zowel inhoud als impact binnen een unieke bank in Nederland.

Organisatie

BNG Bank is de bank van én voor overheden en instellingen voor het maatschappelijk belang. De bank draagt duurzaam bij aan het laag houden van de kosten van maatschappelijke voorzieningen voor de burger. Hiermee is BNG Bank essentieel voor de publieke taak. De kerntaak is om tegen lage tarieven krediet te verstrekken aan óf onder garantie van Nederlandse overheden. Met een balanstotaal van ruim €150 mrd en een status als Europese systeembank, opereren zij in een uniek speelveld.

BNG Bank financiert scholen, gemeentehuizen, woningcorporaties, ziekenhuizen en nog veel meer publieke voorzieningen. Bij BNG Bank krijg je direct veel verantwoordelijkheid.

Voor de afdeling Interne & Externe Verslaglegging (IEV) zijn we op zoek naar een Senior Financial Controller. De afdeling IEV is onderdeel van Finance en Control (F&C). F&C bestaat verder nog uit de afdelingen Financiële Administratie, Kwantitatieve Analisten en Management Control. Het betreft een dyanmische en compacte omgeving waar je directe impact van je werk ziet. Een informele en ambitieuze werksfeer met enthousiaste en gedreven collega’s.

Functie

Als Senior Financial Controller heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Geen maandafsluiting (dat doet een ander team), en ook je kwartaalcijfers krijg je aangeleverd. Jij interpreteert en analyseert de cijfers, en beschrijft het verhaal achter deze cijfers
 • Je werkt nauw samen met andere afdelingen, in het bijzonder Data & Informatie Management, om de hoge eisen die je stelt aan je rapportages voor je eigen directie en toezichthouder op het hoogste niveau te krijgen en te automatiseren
 • Veel ad-hoc verzoeken vanuit de DNB/ECB
 • Projecten bankbreed; o.a. een nieuw datawarehouse
 • Ontwikkelingen vanuit wet- en regelgeving (met name Basel en CRR) interpreteren en vertalen naar verslaglegging
 • Betrokkenheid bij product approval proces: hoe raakt dit de rapportages van de bank?

Je zit hoog in de waarde-keten en voegt waarde toe voor de bank, je interne stakeholders en vooral de impact die je kan maken in een veeleisende en veranderende omgeving.

Functie-eisen

Als Senior Financial Controller herken jij je in het volgende profiel:

 • Academische opleiding Bedrijfseconomie, bij voorkeur aangevuld met RA of RC;
 • Aantoonbare kennis van wet- en regelgeving op bancair gebied en t.a.v. (inter)nationale verslaggevingstandaarden;
 • Kennis van de financiële besturing (treasury en riskmanagement);
 • Affiniteit met automatisering;
 • Goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het formuleren beleidsdocumenten en van toelichtende teksten bij in- en externe rapportages, analyses en resultaatprognoses in het Nederlands en in het Engels;
 • Ervaring binnen banking en/of overige financiële instellingen;
 • Kennis van financiële producten en diensten;
 • Flexibele en resultaatgerichte teamspeler (hands on mentaliteit), neemt initiatief en weet zaken te plannen en af te ronden volgens afspraak;
 • Sterke communicatieve vaardigheden;

Aanbod

Naast een inhoudelijke uitdaging en een stimulerende werkomgeving in een team met een hoog werk- en denkniveau, staat BNG Bank bekend als een uitstekende werkgever. Zij bieden een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere:

 • Een marktconform salaris
 • 13e maand
 • 8% vakantiegeld

Persoonlijke ontwikkeling: BNG besteedt veel aandacht aan je ontwikkeling als medewerker. Het is één van de redenen waarom veel BNG’ers lang blijven werken.

Royale ontwikkelingsmogelijkheden: Ieder jaar bespreken jullie aan de hand van je persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) hoe je je persoonlijke ontwikkeling gaat vormgeven en wat zij hieraan kunnen bijdragen. Bij BNG Bank moedigen ze het volgen van een studie of cursus aan. Studiekosten en studieverlof worden geheel of deels vergoed, afhankelijk van de relevantie. Het mag zowel een functie- als ontwikkelingsgerichte studie zijn.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Roos Lambregts

M: +31 (0)6 829 027 90
E: r.lambregts@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Roos Lambregts
r.lambregts@statera-recruitment.nl
Door haar achtergrond in de horeca, weet zij als geen ander wat het woord “dienstverlening” inhoudt. En omdat Roos zelf op hoog niveau heeft gesport, heeft ze geleerd dat de kleinste details het verschil maken. Met haar enthousiasme, doorzettingsvermogen en dienstverlenende skills, maakt zij als Recruiter bij Statera er nu topsport van om de beste matches te maken. Want zeg nou zelf, goed is toch niet goed genoeg? Mag zij ook het verschil voor jou maken? Het verschil tussen gewoon een baan en jouw droombaan? Want, bij Statera: We’re About You!