Senior Consultant Financial Services – Nederland

Introductie

Heb jij 2-5 jaar relevante werkervaring in Finance & Control omgevingen binnen een financiële instelling? Heb je iets met projecten en change management? Zou je een overstap naar de Consultancy zien zitten? Wil je werken voor verschillende klanten in uitdagende projecten en veel zien en leren in korte tijd? Draag je graag bij aan de groei van een jong en enthousiast team in een snelgroeiend onderdeel van een wereldwijd gerenommeerd consultancy kantoor? Lees dan snel verder.

Organisatie

Onze opdrachtgever is een gerenommeerde consultancy partij met een wereldwijd netwerk van kantoren en consultants. Combineer de kracht van de schaalgrootte en internationale organisatie met de kleinschaligheid en het ondernemerschap dat hoort bij een team in opbouw. Een team dat ambitieuze groeiplannen heeft binnen de financiële sector.

Naast de advisering en begeleiding van de klant speel je een belangrijke rol in de verdere uitbouw van het team. Het team is sterk gericht op groei waardoor er veel ruimte ontstaat voor jouw ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling.

Functie

Als Senior Consultant Financial Services lever je adviesdiensten aan financiële instellingen binnen de domeinen van Finance & Control, op projectmatige basis. Je bent betrokken bij grote Change programma’s en projecten op de gebieden van veranderende wet- en regelgeving (o.a. IFRS) en het versnellen en verbeteren van financiële rapportages en processen bij hun internationale klanten. Daarnaast ben je een adviseur op het gebied van nieuwe technologieën en de mogelijke impact hiervan op de Finance organisatie.

Het team is sterk gericht op groei waardoor er veel ruimte ontstaat voor jouw ondernemerschap en groeiambities!

Functie eisen

Als Consultant Financial Services ben je een ambitieuze, ondernemende professional met een stevige achtergrond in Finance & Control. Je hebt de ambitie om jezelf verder te ontplooien, je opgedane kennis te delen, je netwerk uit te breiden en het beste uit jezelf en je team te halen. Herken jij jezelf in het volgende profiel?

 • Een afgeronde academische WO opleiding
 • Ongeveer 2 tot 5 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld in de consultancy of in een Finance & Control positie binnen een bank of verzekeraar
 • Aantoonbare ervaring en affiniteit met change, transformaties, procesoptimalisaties, performance & cost management, planning & control cyclus, closing, consolidatie, management reporting
 • Ervaring met of kennis van regulatory reporting (DNB/ECB reporting en/of IFRS) is een sterke pré!
 • Gedegen kennis van (vastlegging) van financiele instrumenten
 • Kennis van de nieuwste technologische ontwikkelingen in de financiële sector;
 • Teamplayer met ondernemerschap een resultaatgerichte houding
 • Persoonlijke ‘flair’, inspirerend, overtuigend, beschikkend over uitstekende sociale en communicatieve skills
 • In staat om verantwoordelijkheid en te nemen en je adviezen ook te implementeren

Aanbod

Onze klant staat bekend als uitstekende werkgever. Zij bieden een diverse klantenportefeuille, inspirerende collega’s en een mooi internationaal platform. Verder bieden zij:

 • Uitstekende opleidingsprogramma’s
 • Een belangrijke rol bij de verdere groei en professionalisering van het team
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. een goede pensioenregeling en een leaseauto

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een keer een kop koffie bij ons willen drinken om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Fungeren als sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.


Sollicitatie

Charles de Jong

M +31(0)6 4169 2054
E c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.