Senior Consultant Financial Services – Nederland

Introductie

Wil jij met jouw Accountancy ervaring meebouwen aan en impact maken bij een snelgroeiende adviespraktijk binnen deze Big 4 partij? Ben jij toe aan een baan waarin je uitdagende opdrachten zal vervullen bij financiële instellingen? En heb je affiniteit met digitalisering en transformaties? Dan kom ik graag met je in contact!

Organisatie

Onze opdrachtgever is een gerenommeerde consultancy partij met een wereldwijd netwerk van kantoren en consultants. Combineer de kracht van de schaalgrootte en internationale organisatie met de kleinschaligheid en het ondernemerschap dat hoort bij een team in opbouw. Een team dat ambitieuze groeiplannen heeft binnen de financiële sector.

Naast de advisering en begeleiding van de klant speel je een belangrijke rol in de verdere uitbouw van het team. Het team is sterk gericht op groei waardoor er veel ruimte ontstaat voor jouw ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling.

Functie

Als Senior Consultant Financial Services lever je adviesdiensten aan financiële instellingen binnen de domeinen van Finance & Control, op projectmatige basis. Je bent betrokken bij grote Change programma’s en projecten op de gebieden van veranderende wet- en regelgeving (o.a. IFRS) en het versnellen en verbeteren van financiële rapportages en processen bij hun internationale klanten. Daarnaast ben je een adviseur op het gebied van nieuwe technologieën en de mogelijke impact hiervan op de Finance organisatie.

Het team is sterk gericht op groei waardoor er veel ruimte ontstaat voor jouw ondernemerschap en groeiambities!

Functie eisen

Als Consultant Financial Services ben je een ambitieuze, ondernemende professional met een stevige achtergrond in Finance & Control. Je hebt de ambitie om jezelf verder te ontplooien, je opgedane kennis te delen, je netwerk uit te breiden en het beste uit jezelf en je team te halen. Herken jij jezelf in het volgende profiel?

 • Een afgeronde academische WO opleiding
 • Ongeveer 2 tot 5 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld in de consultancy of in een Finance & Control positie binnen een bank of verzekeraar
 • Aantoonbare ervaring en affiniteit met change, transformaties, procesoptimalisaties, performance & cost management, planning & control cyclus, closing, consolidatie, management reporting
 • Ervaring met of kennis van regulatory reporting (DNB/ECB reporting en/of IFRS) is een sterke pré!
 • Gedegen kennis van (vastlegging) van financiele instrumenten
 • Kennis van de nieuwste technologische ontwikkelingen in de financiële sector;
 • Teamplayer met ondernemerschap een resultaatgerichte houding
 • Persoonlijke ‘flair’, inspirerend, overtuigend, beschikkend over uitstekende sociale en communicatieve skills
 • In staat om verantwoordelijkheid en te nemen en je adviezen ook te implementeren

Aanbod

Onze klant staat bekend als uitstekende werkgever. Zij bieden een diverse klantenportefeuille, inspirerende collega’s en een mooi internationaal platform. Verder bieden zij:

 • Uitstekende opleidingsprogramma’s
 • Een belangrijke rol bij de verdere groei en professionalisering van het team
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. een goede pensioenregeling en een leaseauto

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een keer een kop koffie bij ons willen drinken om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Fungeren als sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.


Sollicitatie

Lodewijk Burger

M +31(0)6-12740523
E l.burger@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Lodewijk Burger
l.burger@statera-recruitment.nl