Senior Actuaris Productontwikkeling & Pricing – Midden Nederland

Introductie

Ben jij een pro-actieve Actuaris die zich graag bezighoudt met Pricing & Productontwikkeling binnen AOV? Prachtige rol, dichtbij de business, dicht op het product. Veel ruimte voor creatieve oplossingen en meer pro-activiteit richting de business. Leuk en vlot team. Wordt jij hier blij van als Actuaris? Get in touch 🙂

Organisatie

Onze opdrachtgever is een groeiende verzekeraar. De organisatie is compact, daadkrachtig, met snelheid om zaken op te lossen en te initiëren, altijd met korte lijnen.

Je komt te werken op de afdeling AOV, waar je verantwoordelijk bent voor de actuariële tarifering van arbeidsongeschiktheidsproducten. Deze afdeling wordt gekenmerkt als dynamisch en veranderingsgericht, waar je direct bijdraagt aan productontwikkeling en prijs/premiestelling. Het team bestaat uit 6 vaste collega’s en één directe leidinggevende. In het team heerst een prettige en informele sfeer, maar ambitie en motivatie zijn nadrukkelijk aanwezig. Je collega’s zijn hoogopgeleide professionals en sparringspartners voor jou en klanten. Kortom; een uitdagende functie in een veranderende omgeving!

Functie

Als Senior Actuaris Productontwikkeling & Pricing ben je verantwoordelijk voor het bepalen van actuariële premies. Deze premies stel je vast aan de hand van recente marktontwikkelingen, ervaringscijfers uit je eigen portefeuille en eigen ontwikkelde pricing modellen. Je krijgt de ruimte om creatieve oplossingen te verzinnen na de onderliggende risico’s geanalyseerd te hebben. Je staat dicht bij de business en het product, waarbij je altijd de aansluiting met interne stakeholders en externe stakeholders behoudt.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor actuariële tarifering van arbeidsongeschiktheidsproducten en bepaal je de vaststelling van het commercieel tarief.
 • Je bent verantwoordelijk voor het vaststellen van actuariële premies aan de hand van marktontwikkelingen, ervaringscijfers uit de portefeuille en eigen ontwikkelde pricing modellen.
 • Je participeert in verschillende multidisciplinaire projecten die binnen het AOV bedrijf spelen.

Functie eisen

We zoeken een proactieve Actuaris die het leuk vindt om in een dynamische en veranderende omgeving actief te zijn.

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde WO-studie, bijvoorbeeld Actuariële Wetenschappen, Econometrie of Toegepaste Wiskunde.
 • Kennis van de verzekeringsbranche en minimaal 6 jaar ervaring met actuariële werkzaamheden.
 • Ervaring in diverse pricing technieken zoals GLM.
 • Het vermogen om te abstraheren en steeds de haalbaarheid en klantbelangen af te wegen.
 • Zelfvertrouwen en vakkennis om een echte gesprekspartner te zijn die motiveert en overtuigt en daarbij in staat is boven de inhoud te staan.
 • Aantoonbare affiniteit met het inzetten van programmeren van actuariële vraagstukken.

Aanbod

Werken voor onze opdrachtgever betekent werken in een informele sfeer, waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en met vriendelijke, hulpvaardige collega’s. Verder bieden zij:

 • Het Nieuwe Werken; plaats- en tijdonafhankelijke werken
 • Ruim budget voor opleiding en ontwikkeling
 • Marktconform salaris; inschaling vindt plaats op basis van diploma’s, relevante werkervaring en een benchmark in het team
 • Collectieve pensioenregeling
 • 13e maand

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Sven Heijkoop

M +0612740523
E s.heijkoop@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Sven Heijkoop
s.heijkoop@statera-recruitment.nl
"He came from a land down under. Where women glow and men thunder." De hit van Men at Work is op het lijf van Sven geschreven. Sven-the-man is het type 'no-guts-no-glory'. Hij barst van de energie, heeft lef en is brutaal genoeg om deuren te openen die voor anderen gesloten blijven. Zo weet hij iedere keer weer grote talenten uit de markt te halen en te matchen met mooie projecten. Sven at work blijft hits scoren.