Senior Accounting & Reporting Specialist bij een snelgroeiende Asset Manager – Utrecht

Introductie

Prachtige stap voor een Big-4 exit of voor een Accounting & Reporting specialist met relevante werkervaring binnen de asset management wereld. Heb jij tussen de 4-8 jaar werkervaring en wil je meebouwen aan de verdere professionalisering en groei van een compacte asset manager? Complexe rapportages, veeleisende klanten, toezichthouders en relevante wet- en regelgeving (IFRS 9, hedge accounting): je krijgt hier alle ruimte om impact te maken.

Organisatie

Werken voor deze organisatie betekent werken in een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Er heerst een informele sfeer en er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Collega’s zijn vriendelijk en hulpvaardig. Je kan tijd- en plaatsonafhankelijk werken en hierdoor is er een goede werk-privé balans.

Op de afdeling Accounting & Reporting werk je samen met een team van 16 financiële professionals (waaronder RA en RC’s) die ook betrokken zijn bij team-overstijgende projecten. Er is een gezellige, maar ook ambitieuze sfeer. Als professional binnen de afdeling is er ruimte voor een allround accounting & reporting specialist die graag nieuwe zaken oppakt! Vindt je het bijvoorbeeld leuk om topic owner te worden voor hedge accounting? Deze kennis is er in het team nog niet, dus je krijgt alle ruimte om hiervoor de leiding te nemen! Naast vooruitstrevende projecten zorgen teamactiviteiten voor verbinding. Daarnaast zijn zij maatschappelijk betrokken en zetten zich vrijwillig in voor verschillende initiatieven.

Functie

Het betreft een brede en verantwoordelijke rol. Enerzijds werk in je in teamverband aan de business-as-usual: maand-, kwartaal- en (half)jaarafsluitingen, plus het verhaal achter de cijfers. Anderzijds ben je in staat om een coördinerende rol in te vullen, waar je actief de medior/junior collega’s begeleidt en kennis overdraagt. Veel ruimte, dus veel verantwoordelijkheid. Je functie focust vooral op wet- en regelgeving (IFRS en bijv. hedge accounting), procesverbeteringen maar ook het begeleiden en overdragen van kennis naar collega’s. Het betreft een dynamische omgeving waar je constant uitgedaagd wordt om het beste uit jezelf te halen. Bovendien wil de afdeling, door de transitie naar IFRS 9, het hedge accounting proces optimaliseren en verbeteren. Als je hedge accounting een interessant thema vindt, heb je binnen deze afdeling alle ruimte om hier in te groeien!

Wat ga je doen?

 • Het opstellen van maand/kwartaal/jaarrekening rapportages.
 • Het coördineren van inhoudelijke processen.
 • Ervoor zorgen dat alle documentatie voldoet aan de wet- en regelgeving.
 • Een bijdrage leveren aan commercieel vermogensbeheer.
 • Het bijhouden en verbeteren van de planning & control cyclus.
 • Als je de handschoen wilt oppakken: leiding nemen over hedge accounting vraagstukken, invulling geven aan hedge documentatie, opzetten hedge accounting manuals, compliance richting IFRS 9 en nog veel meer.

Functie eisen

Als Senior Accounting & Reporting Specialist Asset Management herken jij jezelf in het volgende profiel:

 • Een afgeronde WO-opleiding met 5 jaar relevante werkervaring;
 • Je achtergrond ligt bij de Big-4 of bij een asset manager
 • Je hebt interesse in Hedge Accounting regelgeving onder IFRS;
 • Je pakt graag nieuwe onderwerpen op en bent zelfstartend;
 • Je hebt veel affiniteit met IT, data en procesverbeteringen

Aanbod

Naast een goed salaris, inclusief 13e maand en vakantiegeld, biedt onze opdrachtgever:

 • Een informele en laagdrempelige werkomgeving met professionals;
 • Ruim budget voor opleiding en ontwikkeling;
 • Genoeg doorgroeimogelijkheden zowel binnen het team als binnen de organisatie;
 • Flexibele werktijden en mogelijkheden tot thuiswerken door het volledig ingevoerde Nieuwe Werken;
 • Nieuwe methodieken om tot de beste resultaten te komen;
 • Een goede collectieve pensioenregeling.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken? Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruiken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan de tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringspartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn

Sollicitatie

Sven Heijkoop

M: +31(0)612740523
E: s.heijkoop@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Sven Heijkoop
s.heijkoop@statera-recruitment.nl
"He came from a land down under. Where women glow and men thunder." De hit van Men at Work is op het lijf van Sven geschreven. Sven-the-man is het type 'no-guts-no-glory'. Hij barst van de energie, heeft lef en is brutaal genoeg om deuren te openen die voor anderen gesloten blijven. Zo weet hij iedere keer weer grote talenten uit de markt te halen en te matchen met mooie projecten. Sven at work blijft hits scoren.