Risk Manager bij NWB Bank – Den Haag

Introductie

Unieke risk management rol bij een bank met focus op sustainability en het ondersteunen van de publieke sector als doelstelling. Compacte organisatie qua aantal medewerkers en korte lijnen.

Organisatie

De Nederlandse Waterschapsbank (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Door met haar klanten mee te denken en hun financieringslasten laag te houden, draagt de bank bij aan een betaalbare verduurzaming van Nederland. De bank financiert met name decentrale overheden (waterschappen, gemeenten en provincies) en instellingen onder garantie van (decentrale) overheden zoals woningbouwcorporaties en zorginstellingen. Ook is de bank actief in de financiering van duurzame energie en publiek-private samenwerking. Door het efficiënt bundelen van de financieringsbehoefte van haar klanten trekt de bank, met behulp van haar AAA/Aaa-ratings, op een goedkope en duurzame manier geld aan op de internationale kapitaalmarkt. Met een balanstotaal van circa € 90 miljard staat de bank onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijkertijd is de NWB Bank met circa 80 medewerkers een compacte en efficiënte organisatie waar integriteit, kwaliteit en samenwerking hoog in het vaandel staan.

Functie

Als Risk Manager heb je een focus op modellering, data analyse en integraal risk management. Met je sterke kwantitatieve en analytische skills en goede communicatieve skills help je de bank om meer uit haar data en risicomodellen te halen – en tegelijkertijd het raamwerk voor model risk management te versterken. Je verantwoordelijkheden als Risk Manager zijn onder andere:

 • Ondersteunen van ontwikkeling en documentatie van verschillende risicomodellen op de gebieden van renterisico (interest rate risk), liquiditeitsrisico (liquidity risk) en credit risk.
 • Ondersteunen van onderhoud en ontwikkeling van de risk data architectuur met betrekking tot risico modellen.
 • Verder ontwikkelen van het model risk management raamwerk.
 • Deelname in bank brede regulatory en change projecten waarin model risk management een rol speelt.

Functie eisen

Als Risk Manager voldoe je aan het volgende profiel:

 • WO Bachelor of Master in kwantitatieve richting, bijvoorbeeld Econometrie, Wiskunde, Natuurkunde of (Quantitative) Finance
 • 3-5 jaar relevante werkervaring in een kwantitatieve risk management rol waarbij modellering een rol speelt
 • Geavanceerde kennis van Excel en SQL
 • Vloeiend in zowel Engels als Nederlands, zowel in woord en geschrift
 • Je hebt sterke kwantitatieve en analytische vaardigheden, maar bent ook in staat om de vertaalslag te maken naar de business en je werkt makkelijk samen met collega’s en andere afdelingen.

Aanbod

NWB Bank biedt een aantrekkelijk van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer met focus op initiatief en samenwerking. Medewerkers kunnen vrijwillig deelnemen aan sociale projecten. Verder bieden zij mogelijkheden om je werktijd flexibel in te delen.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Charles de Jong

M +31(0)6 4169 2054
E c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.