Risk Manager bij NWB Bank – Den Haag

Introductie

Wil jij je verbreden in je vakgebied als Risk Manager bij een compacte bank in de publieke sector, waarbij er bijzonder aandacht is voor water en duurzaamheid? Dan is dit wellicht iets voor jou!

Organisatie

De Nederlandse Waterschapsbank (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Door met haar klanten mee te denken en hun financieringslasten laag te houden, draagt de bank bij aan een betaalbare verduurzaming van Nederland. De bank financiert met name decentrale overheden (waterschappen, gemeenten en provincies) en instellingen onder garantie van (decentrale) overheden zoals woningbouwcorporaties en zorginstellingen. Ook is de bank actief in de financiering van duurzame energie en publiek-private samenwerking. Door het efficiënt bundelen van de financieringsbehoefte van haar klanten trekt de bank, met behulp van haar AAA/Aaa-ratings, op een goedkope en duurzame manier geld aan op de internationale kapitaalmarkt. Met een balanstotaal van circa € 90 miljard staat de bank onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijkertijd is de NWB Bank met circa 80 medewerkers een compacte en efficiënte organisatie waar integriteit, kwaliteit en samenwerking hoog in het vaandel staan.


Functie

Als Risk Manager heb je een focus op modellering, data analyse en integraal risk management. Met je sterke kwantitatieve en analytische skills en goede communicatieve skills help je de bank om meer uit haar data en risicomodellen te halen – en tegelijkertijd het raamwerk voor model risk management te versterken. Je verantwoordelijkheden als Risk Manager zijn onder andere:

 • Ondersteunen van ontwikkeling en documentatie van verschillende risicomodellen op de gebieden van renterisico (interest rate risk), liquiditeitsrisico (liquidity risk) en credit risk.
 • Ondersteunen van onderhoud en ontwikkeling van de risk data architectuur met betrekking tot risico modellen.
 • Verder ontwikkelen van het model risk management raamwerk.
 • Deelname in bank brede regulatory en change projecten waarin model risk management een rol speelt.

Functie-eisen

Als Risk Manager voldoe je aan het volgende profiel:

 • WO Bachelor of Master in kwantitatieve richting, bijvoorbeeld Econometrie, Wiskunde, Natuurkunde of (Quantitative) Finance
 • 3-5 jaar relevante werkervaring in een kwantitatieve risk management rol waarbij modellering een rol speelt
 • Geavanceerde kennis van Excel en SQL
 • Vloeiend in zowel Engels als Nederlands, zowel in woord en geschrift
 • Je hebt sterke kwantitatieve en analytische vaardigheden, maar bent ook in staat om de vertaalslag te maken naar de business en je werkt makkelijk samen met collega’s en andere afdelingen.

Aanbod

NWB Bank biedt een aantrekkelijk van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer met focus op initiatief en samenwerking. Medewerkers kunnen vrijwillig deelnemen aan sociale projecten. Verder bieden zij mogelijkheden om je werktijd flexibel in te delen.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Demi Enthoven

M +31(0)6 23 02 93 12
E d.enthoven@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Demi Enthoven
d.enthoven@statera-recruitment.nl
Demi! Wat een prachtige Franse naam. Jammer van de betekenis. Want en Français betekent 'voor de helft'.  Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Want het mooie van Demi is dat ze juist helemaal niets voor de helft doet. Nooit snijdt ze de bocht af, nergens maakt ze zich makkelijk van af. Wat ze doet, doet ze goed. Werk je met Demi samen, zet je schrap. Ze haalt eruit wat erin zit: 100%.