Risk Manager bij BNG Bank – Den Haag

Introductie

Ben jij een veelzijdige Risk Manager met financial services ervaring, en ben je op zoek naar een 2e of 3e stap? Unieke functie met brede verantwoordelijkheden, een complex speelveld, veel afwisseling en korte lijnen bij de vierde bank van NL (qua balanstotaal)!

Organisatie

BNG Bank is de bank van én voor overheden en instellingen voor het maatschappelijk belang. De bank draagt duurzaam bij aan het laag houden van de kosten van maatschappelijke voorzieningen voor de burger. Hiermee is BNG Bank essentieel voor de publieke taak. De kerntaak is om tegen lage tarieven krediet te verstrekken aan óf onder garantie van Nederlandse overheden. Met een balanstotaal van ruim €150 mrd en een status als Europese systeembank (ECB toezicht), opereren zij in een uniek speelveld. BNG Bank financiert scholen, gemeentehuizen, woningcorporaties, ziekenhuizen en nog veel meer publieke voorzieningen. Bij BNG Bank krijg je direct veel verantwoordelijkheid. Met 290 medewerkers en de status van systeembank heb je de voordelen van een grote, complexe organisatie gecombineerd met de korte lijnen en brede verantwoordelijkheden van een kleine bank.

Credit Risk is een subafdeling binnen de afdeling Risk Management. Dit team is onder andere verantwoordelijk voor het risicobeleid en de limietbewaking met betrekking tot kredietverstrekking, de interne modellen voor het beoordelen van kredietwaardigheid, rapportages over de kredietportefeuilles en het beoordelen van modellen die elders in de organisatie ontwikkeld zijn. De afdeling participeert in bankbrede projecten en diverse risicocommissies binnen de bank. De afdeling bestaat uit 5 medewerkers, waaronder de leidinggevende.

Binnen deze afdeling zoeken wij een communicatieve ‘Quant’ die in staat is om vertaalslagen richting ”niet-Quants” te maken. Voor een puur technische of uitvoerende programmeer-functie verwijzen we je liever naar een afgebakend team van de grootbanken 😉 Hier is het van belang dat je afdelingsoverstijgend kan denken, goed kan samenwerken en impact maakt met je werk.

Functie

Als Risk Manager heb je brede verantwoordelijkheden. Wat bij een grootbank opgeknipt is in 4-5 verschillende teams, krijg je hier gebundeld in één functie. Je krijgt binnen het team een eigen specialisme maar bent, vanwege de grootte van het team, wel breed inzetbaar en een risk generalist.

Wat ga je doen?

 • Je voert risico-analyses uit.
 • Je maakt bruikbare managementinformatie.
 • Je interpreteert en implementeert regelgeving.
 • Je bent verantwoordelijk voor kredietrisicomodellen.
 • Je voert model validaties uit.
 • Je neemt deel van projecten van de bank.
 • Je professionaliseert rapportages en helpt bij het bouwen van nieuwe tools.
 • Je volgt ad-hoc verzoeken uit van het management, de directie en de toezichthouder

Functie eisen

Jij bent een Risk Manager met een kwantitatieve achtergrond en bent toe aan een tweede of derde stap in je carrière. Die ervaring heb jij opgedaan bij een financiële instelling. Jij bent niet bang je mening te geven. Je werkt zelfstandig aan verscheidene onderwerpen en draagt zorg voor de planning van je werkzaamheden. Waar nodig schakel je met je leidinggevende.

Als je een pure technische functie zoekt met uitsluitend modelbouw of modelvalidatie; reageer dan vooral niet 😉

Wat neem je verder mee?

 • Je kunt bancaire- wet en regelgeving doorgronden en de impact hiervan voor BNG Bank begrijpelijk samenvatten.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en in het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Als je ervaring hebt met het ontwikkelen van modellen, dan wel het reviewen van modellen dan is dat een pré.
 • Als je affiniteit hebt met prudentieel toezicht dan is dat een pré.

Aanbod

Je komt te werken bij een duurzame en maatschappelijk betrokken bank, waarbij het belang van de klant voorop staat in alles wat zij doen.

Wat geven wij?

 • Als jij de perfecte kandidaat bent, bieden we je een bruto maandsalaris van €3.387.88 tot €5.573,74 (exclusief winstuitkering, vakantiegeld en een 13e maand) op basis van 36 uur.
 • Een opleidingsbudget. Er is een ruim budget voor trainingen en opleidingen; ook specifiek gericht op jouw persoonlijke ontwikkelingen.
 • 28 vakantiedagen per jaar en de mogelijkheid om verlofuren bij te kopen.
 • Een hecht team met collega’s die oprecht interesse in elkaar hebben.
 • Een mooi kantoor, midden in het bruisende centrum van Den Haag.
 • Leuke activiteiten. Een actieve personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert (zoals borrels, een familiedag, golf- en voetbaltoernooien en korting op abonnementen).
 • En nog veel meer, maar dat hoor je nog wel!

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Sven Heijkoop

M +31(0)612740523
E s.heijkoop@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Sven Heijkoop
s.heijkoop@statera-recruitment.nl
"He came from a land down under. Where women glow and men thunder." De hit van Men at Work is op het lijf van Sven geschreven. Sven-the-man is het type 'no-guts-no-glory'. Hij barst van de energie, heeft lef en is brutaal genoeg om deuren te openen die voor anderen gesloten blijven. Zo weet hij iedere keer weer grote talenten uit de markt te halen en te matchen met mooie projecten. Sven at work blijft hits scoren.