Risk Manager (asset manager) bij DNB – Amsterdam

Introductie

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. De DNB balans bevat meer risico’s dan ooit tevoren. Zij beheren ruim 40 miljard euro aan eigen beleggingen, vervullen een sleutelrol in de uitvoering van de opkoopprogramma’s ter waarde van meer dan 2.400 miljard euro en zij bewaken de financiële stabiliteit van het Eurosysteem. Dat vraagt om een krachtig risicomanagement waarbij jij als Junior Risk Manager nauw bent betrokken!

Organisatie

Je gaat werken in Amsterdam bij de divisie Financiële Markten. Dit is dus niet binnen Toezicht, maar binnen de centrale bank zelf (DNB is immers zelf ook een bank!). Binnen deze divisie FM is de afdeling Risk Management verantwoordelijk voor het opstellen, onderhouden en implementeren van het risicoraamwerk van DNB en betrokken bij het risicomanagement van het Eurosysteem als geheel. Zij zijn een dynamische en resultaatgerichte afdeling. De cultuur is collegiaal, open en direct. Integriteit staat hoog in het vaandel. Je krijgt volop de gelegenheid om je te ontplooien met training-on-the-job en opleidingen op maat. Er werken vooral hoogopgeleide professionals, die gewend zijn om hun verantwoordelijkheid te nemen. Het team waarin je gaat werken bestaat uit 14 collega’s.

Functie

Je bent medeverantwoordelijk voor het financiële risicoprofiel van de DNB balans en je bent betrokken bij het risicomanagement van het Eurosysteem als geheel. De complexe risico’s op banken en landen (zoals Griekenland en Italië), de diverse monetaire opkoopprogramma’s en DNB’s eigen beleggingen vormen voor jou een geweldige kans om veel te leren!

Wat ga je precies doen?

 • Je levert een bijdrage aan adviezen voor onze directie, het risicomanagementcomité en de beleggingscommissie over de belangrijkste financiële risico’s en eventuele aanvullende maatregelen.
 • Extern doe je dat door mee te denken over adviezen voor het risicomanagementcomité van de Europese Centrale Bank (ECB) en deelname in ECB subcomités over belangrijke beleidsdossiers voor de Governing Council.
 • Je draagt bij aan ad hoc adviesverzoeken van bijvoorbeeld de directie over waardering van instrumenten en risico’s op de balans en je geeft mede duiding aan de risico’s in rapportages voor de belangrijkste stakeholders binnen en buiten DNB, zoals de Raad van Commissarissen en het Ministerie van Financiën.
 • Je ontwikkelt en onderhoudt modellen voor markt-, rente- en kredietrisico.
 • Je verzamelt en rapporteert de risico- en performancegegevens, zowel bij (dagelijkse) reguliere rapportages als bij urgente ad-hoc verzoeken, zowel binnen DNB en richting de ECB.
 • Je werkt mee aan multidisciplinaire, divisie-overstijgende projecten binnen DNB en het Eurosysteem.

Functie eisen

Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van je collega’s is hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat jij analytisch bent ingesteld, proactief en treffend adviseert en resultaatgericht en kritisch opereert. Je werkt goed samen binnen een team, bent overtuigend en communicatief zeer vaardig.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je hebt een academische master met uitstekende resultaten en een financieel-economische specialisatie en/of een kwantitatieve achtergrond zoals econometrie, natuurkunde of wiskunde.
 • Je bent een starter of je hebt enkele jaren relevante praktijkervaring in financieel risicomanagement en/of aantoonbare affiniteit met risicomanagement.
 • Je kunt kort en bondig formuleren, zowel mondeling als schriftelijk en zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Bij voorkeur heb je aanvullende relevante opleidingen zoals CFA, FRM et cetera.

Aanbod

Een 36-urige werkweek – 32 uur kan ook – met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van de omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 2.700,– en maximaal € 4.400,– bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,1%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Dit allemaal bij een werkgever in hartje Amsterdam, die prima per openbaar vervoer bereikbaar is. Waar je bovendien – afhankelijk van je functie – deels thuis kunt werken en waar zij hun werk steeds vaker op een agile manier doen.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Charles de Jong

M +31(0)6 4169 2054
E c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.