Procesmanager Incident- en Problem Management bij De Nederlandsche Bank – Amsterdam

Introductie

Help de dienstverlening te verbeteren en ga met je natuurlijk enthousiasme aan de slag als Procesmanager Incident- en Problem Management bij DNB.


Organisatie

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Je draagt bij aan stabiele en betrouwbare ICT-dienstverlening. Jij zorgt dat jouw processen als vanzelf lopen en merkbaar van waarde zijn voor het gebruiksgemak en de stabiliteit van de ICT-applicaties bij DNB. Voor jouw processen ben jij het aanspreekpunt voor je collega’s en interne klanten. Jij houdt de regie, schakelt met de verschillende stakeholders en maakt de processen je eigen. Jij bént de processen en voelt je daar sterk verantwoordelijk voor.

Hier doe je dat

Als Procesmanager bij DNB in Amsterdam ga je aan de slag bij de divisie Data- en Informatie Technologie, specifiek de afdeling DIT-Operations. De afdeling verantwoordelijk voor alle datacenter- en werkplekdiensten en voor IT Service management binnen DNB. De sfeer is collegiaal en professioneel, met veel ruimte voor het nemen van eigen verantwoordelijkheid en veel mogelijkheden om bij te leren en te blijven groeien. De afdeling bestaat uit +/- 50 medewerkers.

Momenteel werken zij in verband met de corona-maatregelen voornamelijk digitaal vanuit huis. DNB zorgt ervoor dat je dit uitstekend kunt doen, denk aan laptop, telefoon en thuiswerkplekinrichting. Wanneer daar in de toekomst weer mogelijkheden voor komen, werk je afwisselend digitaal vanuit huis of op kantoor in Amsterdam.

Functie

Zo doe je dat als Procesmanager bij DNB

Als Procesmanager controleer je de uitvoering en kwaliteit van Incident- en Problem Management processen. Jij adviseert, initieert en coördineert procesverbeteringen in samenwerking met externe leveranciers. Bijvoorbeeld door en optimale inrichting in het ticketsysteem ServiceNow.

Jij maakt impact door het professionaliseren van onze IT Service Management processen. Dit doe je niet alleen maar samen met jouw collega procesmanagers. Je brengt jouw kennis en ervaring in om deze processen naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen. Je hebt een vrije rol binnen de organisatie. Waar nodig coördineer je interne afstemming door partijen bij elkaar te brengen en regie te voeren op activiteiten.

Wat ga je verder nog doen?

 • Je ziet toe op een tijdige en effectieve procesafhandeling van incidenten en probleemmeldingen zowel aan de infrastructurele kant (bij leveranciers) als aan de applicatieve kant (bij DNB).
 • Je signaleert trends ter preventie van verstoringen en levert deze als input voor het problem management proces.
 • Je zorgt voor aansluiting tussen de SLA’s die met de business zijn gesloten en onderliggende SLA’s met externe partijen.
 • Indien nodig initieer en coördineer je probleemanalyses en help je mee om een afweging te maken tussen kosten en inspanning versus resultaat.
 • Je zorgt dat procesrapportages op de juiste plek in de organisatie terechtkomen en dat hierop de juiste acties worden ondernomen.

Functie-eisen

Dit breng je mee

Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van het werk van jou en je collega’s is hoog. We vinden het belangrijk dat jij over organisatiesensitiviteit beschikt en ook in staat bent om met meerdere typen collega’s en leveranciers te communiceren. Jij bent resultaatgericht, samenwerking en stakeholdermanagement zijn daarbij sleutelwoorden. Je kan goed prioriteiten stellen en staat stevig in je schoenen.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je hebt minimaal een hbo werk- en -denkniveau.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan als procesmanager op het gebied van Incident- en/of Problem Management.
 • Je hebt affiniteit met procesmatig werken en haalt energie uit het coördineren en afstemmen met meerdere stakeholders.
 • Je neemt graag verantwoordelijkheid, houdt de prioriteiten helder en neemt graag initiatief.
 • Je komt proactief met verbeteringen en bent in staat zelfstandig jouw werkgebied naar een hoger niveau te tillen en verder te professionaliseren.
 • Je kunt gestructureerd methodologieën toepassen en je hebt gewerkt met ISO20000 processen en beheerprocessen zoals ITIL.

Aanbod

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van de omgeving. En die doorlopend innoveert. Ze staan als instelling midden in de samenleving. Hun mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Zij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en haar doelstellingen te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal €3.800,- en maximaal €5.500,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandsalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,39%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken? Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie; Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.
 • Een carrière binnen Statera betekent het uitvoeren van mooie opdrachten bij aansprekende opdrachtgevers, goede arbeidsvoorwaarden, duidelijke en open communicatie, ruime mogelijkheden tot verdere persoonlijke ontwikkeling.

Sollicitatie

Charles de Jong

M +31 (0)6 4169 2054
E c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.