Portfolio Quant – Nederland

Introductie

Heb jij een kwantitatieve achtergrond of studie? Geïnteresseerd om je carrière te ontwikkelen op het vlak van kwantitatieve analyse binnen de kaders van de financiële markten? Wij zijn namelijk op zoek naar een Portfolio Quant voor een van onze klanten in de Energy Trading.

Organisatie

Onze opdrachtgever is een Nederlandse Energy Trader. Een internationale en dynamische organisatie waar veel waarde wordt gehecht aan ontwikkeling. Als Portfolio Quant kom je te werken in het team van Asset Optimisation & Trading. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het optimaliseren van de marktwaarde van hun assets. Dit doen ze door te handelen in gas, elektriciteit en CO2 op de Noord-West Europese energiemarkt. Als Portfolio Quant ben je werkzaam op de tradingfloor. Deze dynamische en uitdagende omgeving en de interactie met verschillende professionals op het vlak van trading, marktanalyse en risicomanagement biedt volop mogelijkheden om jezelf zowel inhoudelijk als persoonlijk te ontwikkelen.

Functie

Als Portfolio Quant kunnen je verantwoordelijkheden er als volgt uitzien:

 • Door middel van kwantitatieve modellen en analyses weet je wanneer de centrales moeten draaien of stoppen;
 • Bepalen wanneer de gasopslag moet worden gevuld of juist moet worden geleegd en vanaf welke marktlocatie het gas optimaal getransporteerd dient te worden;
 • Marktontwikkelingen en marktanalyses in de gaten houden en samen met de Traders de kansen en risico’s identificeren;
 • Combineren van kwantitatief analytische kennis en vaardigheden met commerciële inzichten om zo het verschil te maken tussen een goed resultaat en het maximale resultaat.

Functie eisen

Je herkent jezelf in het volgende profiel:

 • Je hebt een afgeronde exacte studie in bijvoorbeeld econometrie, wiskunde of een vergelijkbare kwantitatieve discipline (MSc, PhD);
 • Je bent commercieel gedreven en resultaatgericht;
 • Je hebt affiniteit met financiële kwantitatieve methoden en technieken;
 • Kennis van energiemarkten en energiehandel is een belangrijke pré.

Aanbod

Naast een marktconform salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden biedt onze opdrachtgever een benefit budget waarmee je je aanvullende arbeidsvoorwaarden deels zelf kan invullen.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Lodewijk Burger

M +31(0)71 870 0272
E l.burger@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Lodewijk Burger
l.burger@statera-recruitment.nl