Operational Auditor bij een verzekeringsgroep – Den Haag

Introductie

Voor onze opdrachtgever, een verzekeringsgroep, zijn wij op zoek naar een Operational Auditor voor het Schade (non-life) bedrijf. Je krijgt de kans om als business partner op te treden, waarbij stevigheid, overtuigingskracht en stakeholder management cruciaal zijn. Dit is geen standaard audit rol: je gaat echt een structurele bijdrage aan de business leveren als partner. Hiervoor werk je in multidisciplinaire teams en breng je complexe dossiers terug tot de kern. Ideale rol voor een Big-4 exit om naar de business over te stappen, of voor een Internal Auditor die meer impact wilt maken richting de business.

Organisatie

Onze opdrachtgever is een van de grotere verzekeringsgroepen in Nederland. Je komt te werken binnen de Internal Audit afdeling, die een onafhankelijke assurance functie uitvoert om de effectiviteit van de organisatie en de kwaliteit van procedures en control maatregelen te beoordelen. De afdeling biedt onafhankelijk en objectieve assurance dienstverlening om business waarde toe te voegen. Het zichtbaar maken van risico’s en bijdragen aan verbeteringen in de business, is de doelstelling. Het stopt dus niet bij het rapporteren van observaties. De afdeling – en jij – wilt bijdragen aan oplossingen en verbeteringen, waarbij je waardevolle input levert voor management beslissingen en opvolging uitvoert van uitgezette acties.

Je maakt onderdeel uit van het Schade (non-life) team, bestaande uit 8 collega’s. Voor elke audit opdracht wordt een nieuw team samengesteld, niet alleen van collega’s binnen Audit. In audits werk je dus samen met verschillende collega’s van andere afdelingen met specifieke kennis van bijvoorbeeld IT audit, Finance en Risk en andere domeinen. Dit om de meeste waarde toe te kunnen voegen voor de business. Naast audits over business processen worden ook belangrijke business change projecten geaudit.

Functie

Niemand zit gretig te wachten om geaudit te worden, dat besef jij ook. Wel ben je bewust van hoe belangrijk het is om kansen te balanceren met risico’s voor de business strategie die er ligt, specifiek voor het Schade (non-life) bedrijf. Hierdoor integreer jij je business kennis met je talent voor organisatie en communicatieve skills. Zo maak je zorgen dat je audits en aanbevelingen grondig zijn en gewaardeerd worden. Je onderzoekt, analyseert en bespreekt. Je bent leergierig om nieuwe methoden en technieken te leren. Dit is de perfecte kans om een afwisselende rol te bekleden met veel toegevoegde waarde. Elke audit is compleet anders dan de volgende, waarbij je constant werkt in verschillende teams.

Je verantwoordelijkheden:

  • Analyseren van business processen en bijbehorende toepassingen die gebruikt worden voor de waardeketens binnen de Schade business (non-life)
  • Uitvoeren van assessments en reviews van business processen en data flows binnen de verschillende onderdelen van de business lines
  • Tijdige, juiste en complete rapportages uitvoeren richting hoger management, inclusief weloverwogen aanbevelingen voor verbetering

Functie eisen

Als Operational Auditor ben jij regelmatig betrokken bij complexe en gevoelige informatie. Met je uitstekende communicatieve en sociale skills ben jij in staat om brede concensus te creeren voor je conclusies en aanbevelingen, samen met je team. Je hebt een hands-on mentaliteit en lost graag complexe problemen op een praktische manier op. Daarbij kan jij het hoofd koel houden en ben je in staat hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Door de aard van het werk is vloeiende Nederlandse en Engelse taalbeheersing een must-have.

Verder heb je uiteraard een WO-diploma in relevante richting, eventueel aangevuld met een RA of RO titel. Je beschikt over een aantal jaren relevante werkervaring, bijvoorbeeld in de Big-4 of als Internal Auditor bij een verzekeraar. Kennis van Schade (non-life) is een mooie plus!

Aanbod

Onze opdrachtgever biedt een breed pallet aan arbeidsvoorwaarden:

  • Een goed marktconform salaris
  • Mogelijkheid voor het opnemen van extra vakantiedagen
  • Vakantiegeld en je dertiende maand worden maandelijks uitgekeerd, zonder restricties

In verband met de huidige corona-maatregelen werken de meeste collega’s vanuit huis. Het is nog niet bekend wanneer men kan terugkeren naar kantoor. De standplaats van het kantoor is Den Haag.

Sollicitatie

Charles de Jong

M: +31 (0)6 41692054
E: c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.