Ondernemende Bijzonder Beheer Manager bij SwishFund – Bussum

Introductie

Toonaangevende Fintech-kredietverstrekker, opgericht door en voor ondernemers. We zoeken een ondernemende Bijzonder Beheer Manager die hands-on gaat meebouwen aan deze jonge en snelgroeiende organisatie. Veel ruimte voor ideeën en eigen initiatief. Hier kan je echt wat neerzetten!

Organisatie

Onze opdrachtgever, Swishfund, is een toonaangevende fintech-kredietverstrekker. Swishfund helpt MKB-ondernemers in het realiseren van groei, waarde creatie en het benutten van marktkansen. Als online business lender bieden zij korte-termijn zakelijke kredieten (3, 6 en 12 maanden), binnen 24 uur.

Swishfund is opgericht door ondernemers die mede-ondernemers graag een duwtje in de rug geven, snel en simpel. Hun innovatieve benadering in kredietanalyse en aflossing zorgt ervoor dat zij financiering kunnen bieden aan bedrijven die moeilijk door de traditionele banken bediend worden. Ondernemers van nu schakelen snel. Een gaaf idee wil men meteen realiseren. Als daar geld voor nodig is, is de stap naar een bank vaak te groot of zelfs onmogelijk.

Als Bijzonder Beheer Manager rapporteer je aan de directie. Je werkt in een compact team samen met drie collega’s. Let op: we zoeken géén ‘manager-manager’, maar juist een meewerkend voorman die hands-on is!

Functie

Als Bijzonder Beheer Manager wordt je verantwoordelijk voor drie resultaten:

1. Volledig ‘in control’ zijn. Het opzetten, ontwikkelen en verder professionaliseren van de afdeling, processen en werkwijzes. Het ontwikkelen van ‘best practices’.

2. Relaties met externe stakeholders opbouwen en managen. Dit zijn onder andere een Legal Counsel, incassobureaus en deurwaarders.

3. Risk-return ratio en recovery rates verbeteren. Een goede Bijzonder Beheer Manager is een profit center, en geen cost center immers!

Functie eisen

Als Bijzonder Beheer Manager herken jij jezelf in het volgende profiel:

 • Afgeronde WO-master in een relevante richting, bijvoorbeeld Bedrijfskunde, Finance of Accounting
 • Minimaal 5-8 jaar relevante werkervaring in de financiële sector (banking), met een aantoonbare ervaring binnen Credit Risk Management en Bijzonder Beheer
 • Je hebt ervaring met bijzonder beheer trajecten, met name recovery en uitwinning, en contacten met derden partijen (deurwaarders, incassobureaus, legal counsels)
 • Je hebt gevoel voor commercie, bent initiatiefrijk en je kunt je ideeën vertalen naar actie
 • Je voelt je helemaal thuis in een jonge, dynamische, snelgroeiende club met enthousiaste collega’s.

Aanbod

Als Bijzonder Beheer Manager biedt Swishfund de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een dynamische functie binnen een snelgroeiende Fintech onderneming;
 • Een open sfeer waarin niet alleen hard wordt gewerkt, maar ook met veel plezier;
 • Een marktconform beloningspakket;
 • Je kan meegroeien met de onderneming;
 • Het betreft een functie voor 40 uur op het kantoor in Bussum

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Charles de Jong

M +31(0)6 4169 2054
E c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.