.NET ontwikkelaar bij De Nederlandsche Bank (DNB) – Amsterdam

Introductie

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Als .NET ontwikkelaar kun je hier een belangrijke bijdrage aan leveren! DNB heeft een ambitieuze digitale strategie en is in dit kader bezig met grote initiatieven op het gebied van ICT. Als .NET ontwikkelaar werk je hieraan mee door het ontwikkelen van moderne software die hen helpt hun rol als Centrale bankier van Nederland nog beter te vervullen.

Organisatie

DNB is een middelgrote organisatie met ongeveer 1800 medewerkers en is gevestigd in Amsterdam. DNB maakt zich sterk voor financiële stabiliteit en duurzame welvaart in Nederland. Dit doen zij als onafhankelijke centrale bank, toezichthouder en resolutie-autoriteit. Vanuit de kernwaarden scherp, open, betrokken en betrouwbaar werkt DNB samen met Europese partners aan stabiele prijzen, een soepel en veilig betalingsverkeer en solide en integere financiële instellingen.

De Afdeling

Je werkt als .NET ontwikkelaar bij de divisie DIT (Data en Informatie-Technologie). De divisie stelt de klantvraag centraal en ondersteunt de interne klant met een betrouwbare ICT oplossing. Kernwoorden die de sfeer binnen de divisie typeren zijn: informeel, collegiaal, talentontwikkeling en resultaatgericht.

Functie

Voor het ontwikkelen van moderne software zijn meerdere Agile teams actief die trots zijn op de producten die zij leveren. Als ontwikkelaar ga je werken in één van deze teams en ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor nieuwe functionaliteit en het technisch beheer.

Wat ga je precies doen?

 • Je ontwerpt en ontwikkelt veilige en innovatieve software binnen het ICT landschap (vooral Microsoft).
 • Je werkt nauw samen in een DevOps team en je beheert de opgeleverde toepassingen.
 • Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied en neemt initiatief om dit op relevante momenten naar voren te brengen dan wel toe te passen, bijvoorbeeld in hun actieve Development Community.

Een dag als .NET ontwikkelaar bij DNB:

Je start je dag met de (digitale) stand-up. In de Development Community later die ochtend bespreek je met de andere ontwikkelaars de meet-up over veilige softwareontwikkeling die jullie binnenkort organiseren. Jij doet volgende week de aftrap van de meet-up in het (digitale) auditorium. Na de lunch werk je aan de backlog items van de huidige sprint, waarbij je voor complexere oplossingen veel met je collega’s spart. Later die middag heb je een refinement-sessie met je team en de product owner. Na de workshop is er duidelijkheid, zijn de prioriteiten helder en is er een juiste inschatting van de backlog items gemaakt. De volgende week start je met een sprintplanning waarin de doelen worden vastgesteld waar je de komende sprint aan zult werken. De dag is omgevlogen en met een tevreden gevoel sluit je je laptop af.

Functie eisen

Je gaat altijd voor de hoogste kwaliteit en het beste resultaat. Daarnaast ben je multi-inzetbaar, werk je graag samen in een team en hebben collega’s het gevoel dat ze op je kunnen bouwen. Je vindt het belangrijk jezelf te blijven ontwikkelen: vakinhoudelijk, maar ook als mens.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je hebt een afgeronde bachelor, bijvoorbeeld in de richting van Informatica of door ervaring een vergelijkbaar niveau;
 • Je hebt ongeveer 3 à 5 jaar relevante werkervaring binnen het vakgebied;
 • Je hebt ervaring met: Typescript, C#, HTML5/CSS, Angular, Visual Studio, TFS, Microsoft-standaarden en -richtlijnen voor .NET-oplossingen;
 • Je hebt meerdere jaren ervaring met Agile werken (bijvoorbeeld Scrum of Kanban);
 • Ervaring met testautomatisering is een pre;
 • Kennis van en ervaring met Microsoft Azure en Sharepoint is een pre;
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod

Als .NET ontwikkelaar bij DNB bieden wij je het volgende aan:

 • Een goed salaris;
 • Vakantiegeld, een 13e maand en pensioenregeling;
 • Een professionele en prettige werksfeer;
 • Verder is de DNB een middelgrote bank waar initiatief en samenwerking voorop staan;
 • Reiskostenvergoeding

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken? Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie; Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.
 • Een carrière binnen Statera betekent het uitvoeren van mooie opdrachten bij aansprekende opdrachtgevers, goede arbeidsvoorwaarden, duidelijke en open communicatie, ruime mogelijkheden tot verdere persoonlijke ontwikkeling.

Sollicitatie

Charles de Jong

M: +31(0)6 4169 2054
E: c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.