Medior Market Risk Analist bij een Retailbank – Den Haag

Introductie

Voor een retailbank zijn we op zoek naar een Medior Market Risk analist. Het betreft een mooie en brede rol waar je gevraagd en ongevraagd advies geeft over het rente- en liquiditeitsrisico in de balans. Rondom dit thema is veel ontwikkeling rondom IT, nieuwe wet- en regelgeving en een veranderend landschap. Ben je initiatiefrijk en in staat om complexe zaken terug te brengen tot de kern? Heb je minimaal 3 jaar ervaring in de financiële sector en wil je doorgroeien op het gebied van Market Risk / ALM? Dan willen we jou spreken!

Organisatie

Onze opdrachtgever is het bank onderdeel van een bekende verzekeringsgroep. Werken bij onze opdrachtgever is dynamisch. Omdat de organisatie klein is, kun je als individu veel invloed hebben en is samenwerking essentieel. Tegelijkertijd maak je wel onderdeel uit van een grote verzekeringsgroep, een organisatie in beweging en in ontwikkeling waardoor Risk Management steeds meer uitdagingen kent.

Wat veel collega’s aanspreekt is dat je bij de bank echt het verschil kan maken. Er is ruimte voor je eigen input en aanpak, waarbij men zeer open staat om nieuwe dingen te proberen.

De cultuur is informeel en kent korte lijnen. Als je een goede wil hebt en verandering wil brengen, dan krijg je alle ruimte hiertoe. Dit is goed te zien in de samenwerking tussen collega’s maar ook organisatorisch. Zo werkt men steeds meer volgens de Agile methoden.

Als Market Risk Analist maak je deel uit van het team Market Risk Management en ben je mede verantwoordelijk voor alle facetten rondom rente- en liquiditeitsrisico. Het betreft een open en betrokken team waar de aandacht vooral uitgaat naar risico-onderzoek en compliance. Ook ben je up to date rondom relevante wet- en regelgeving en kan je goed uit de voeten met klant en marktdata. Op termijn zal je je steeds meer bezig houden met beleidsvorming en methodologie, waar je dus ook echt de diepte in kan en mag duiken.

Functie

Je bent o.a. verantwoordelijk voor:

 • Advies uitdragen over het rente- en liquiditeitsrisico in de balans, in het productassortiment en het prijsbeleid (gericht aan het ”Asset and Liability Committee”)
 • Bijdragen aan ontwikkeling en invoering van o.a. beleid en methoden m.b.t. rente- en liquiditeitsrisico voor: het meten en monitoren van de risico’s, het hedgen van de risico’s, pricing, stress testen/scenario analyses, economisch kapitaal
 • Het bijhouden van relevante regelgeving (DNB, Basel, EBA, etc.)
 • Een bijdrage leveren aan rapporten zoals o.a. het recovery plan, ILAAP, ICAAP en het jaarverslag
 • Het maken van complexe analyses met klantdata en marktdata

Functie eisen

Als Market Risk Analist beschik je over:

 • Afgeronde WO-master, bij voorkeur econometrie of een kwantitatieve opleiding met specialisaties
 • Kennis van financiële markten en producten, bij voorkeur van het ALM proces bij een Retail Bank en van regelgeving op financiële instellingen
 • Bij voorkeur circa 2 jaar ervaring met rente- en liquiditeitsrisico van een Retail Bank
 • Een sterk analyserend vermogen, kan modelleren en methodes ontwikkelen
 • Een intrinsieke motivatie tot initiatief
 • Flexibiliteit en stressbestendigheid

Aanbod

De waardering voor medewerkers komt natuurlijk ook tot uitdrukking in de arbeidsvoorwaarden, die voor een belangrijk deel afgestemd kunnen worden op jouw persoonlijke wensen. Zij bieden jou:

Een werkomgeving waarin jouw persoonlijkheid, talenten en ideeën er toe doen. De bank heeft veel ervaring en kennis rondom rente- en liquiditeitsrisico en de collega’s sparen graag om samen verder te komen.

 • De ruimte om je eigen ontwikkeling vorm te geven
 • Een breed aanbod aan uitdagende rollen, projecten en opleidingsmogelijkheden
 • Managers, coaches en collega’s die je aanmoedigen om het beste uit jezelf te halen
 • Moderne arbeidsvoorwaarden met veel ruimte voor eigen keuzes

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken? Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie
 • Een sparringspartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn

Sollicitatie

Sven Heijkoop

M +31 (0)71 8700 273

E s.heijkoop@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Sven Heijkoop
s.heijkoop@statera-recruitment.nl
"He came from a land down under. Where women glow and men thunder." De hit van Men at Work is op het lijf van Sven geschreven. Sven-the-man is het type 'no-guts-no-glory'. Hij barst van de energie, heeft lef en is brutaal genoeg om deuren te openen die voor anderen gesloten blijven. Zo weet hij iedere keer weer grote talenten uit de markt te halen en te matchen met mooie projecten. Sven at work blijft hits scoren.