Manager Operations bij De Nederlandsche Bank, divisie Data & IT – Amsterdam

Introductie

Begeleid met jouw team de transitie van traditionele datacenter infrastructuur diensten naar cloud diensten als Manager Operations bij DNB.

Organisatie

Je werkt als manager Operations bij de divisie Data, Informatie & Technologie (DIT). Binnen deze divisie zijn er naast de afdeling Operations nog vier afdelingen die zich richten op specifieke klantdomeinen binnen DNB en twee stafafdelingen. De divisie bestaat uit circa 500 collega’s. De nieuwe afdeling Operations verzorgt de levering van datacenterdiensten en werkplekdienstverlening binnen de hybride infrastructuur van DNB, waarbij deze diensten grotendeels zijn uitbesteed aan derde partijen.

Normaal gesproken werk je vanuit hun kantoor in Amsterdam. In de huidige maatschappelijke situatie werkt het overgrote deel van onze medewerkers vanuit huis. DNB zorgt ervoor dat je dit uitstekend kan doen, denk aan laptop, telefoon en thuiswerkplekinrichting. Zodra de situatie het toelaat hopen ze iedereen weer regelmatig op kantoor te verwelkomen!

Functie

Jij hebt impact

Het werk van DNB gaat over financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Indirect heb jij daar als manager Operations ook impact op. Je bent verantwoordelijk voor het managen van de datacenter-, cloud- en werkplekdienstverlening aan de (IT) organisatie. Ook de servicemanagementprocessen waarin zowel de leveranciers als DNB zelf een rol spelen, organiseer jij effectief en efficiënt. In deze functie ben jij de spil in de levering van de IT diensten van de leveranciers aan de DNB organisatie!

Zo doe je dat als Manager Operations bij DNB

Jij zorgt vanuit een visie voor een transitie van traditionele datacenter infrastructuur- naar clouddiensten. Ook de werkplekdienstverlening maakt daarmee een transitie door. Jouw afdeling is verantwoordelijk voor het beheer en de continue doorontwikkeling van deze omgeving. Je geeft daarnaast strategisch richting aan sourcing voor de diensten waar jij verantwoordelijk voor bent. Je bent eigenaar van het sourcingscontract voor de datacenter en werkplekdiensten. Je professionaliseert de aansturing van deze leveranciers zodat de prestaties inzichtelijk en naar tevredenheid zijn. Je bent een stevige gesprekspartner en stuurt daarbij op resultaten. Ten slotte realiseer je verbeteringen voor de servicemanagement processen. Je rapporteert aan de divisiedirecteur Data, Informatie & Technologie (DIT). Samen met de andere afdelingsmanagers vorm je het managementteam van de divisie. De inrichting van de afdeling is nog in ontwikkeling. Je geeft zowel direct als indirect leiding aan ongeveer 40 medewerkers.

Wat ga je verder nog doen?

 • Je formuleert doelstellingen voor je eigen afdeling op basis van het divisiebeleid; in de integrale aansturing van je afdeling zorg je voor samenhang met andere afdelingen, zodat de DNB-brede doelen en resultaten worden bereikt.
 • Als verbetermanager optimaliseer je de organisatie(-inrichting) van de afdeling.
 • Je formuleert voorstellen inzake de visie en strategie aan directie en divisiedirecteur op basis van inzichten, verbeterpunten en feedback.

Functie-eisen

Je bent alert op ontwikkelingen in de externe (onder andere ICT trends) en interne omgeving. Je vertaalt deze op daadkrachtige wijze naar een visie, afdelingsstrategie en operationele doelstellingen. Vanuit een projectmatige en klantgerichte (agile) benadering ontwikkel, implementeer en evalueer je veranderingsprocessen. Je zorgt voor de relatie tussen strategische en operationele doelen met de daartoe benodigde middelen (financiën), mensen (human resource management en bedrijfscultuur) en processen. Je bent aanhoudend in het realiseren van oplossingen. Je hebt ervaring met samenwerken met leveranciers van ingekochte diensten en streeft naar het continu verbeteren van de dienstverlening.

Je zet verschillende managementstijlen in waartussen je met gemak varieert. Je inspireert en stimuleert je team, je bevordert de samenwerking met andere disciplines en je managet actief de performance van jouw medewerkers.

Je bent resultaatgericht en aantoonbaar succesvol geweest in het aansturen van leveranciers. Eigen verantwoordelijkheid, gericht op samenwerken, politiek sensitief en het stimuleren van een lerende omgeving zijn eigenschappen die jou op het lijf zijn geschreven.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau.
 • Je bent ongeveer 10 jaar werkzaam in informatietechnologie, waarbij je verantwoordelijk bent geweest voor IT infrastructuur en clouddienstverlening.
 • Je beschikt over minimaal 10 jaar (people) management ervaring in het aansturen van meerdere IT teams.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een multi-vendor ICT sourcings omgeving waarbij je verantwoordelijk was voor leveranciersaansturing.
 • Je hebt ervaring met het opzetten en continue verbeteren van regie-organisaties.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en in Engels.

Aanbod

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 6.600,– en maximaal € 9.000,– bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,39%.
 • Keuze tussen een leaseauto of een mobiliteitsbudget.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

De selectieprocedure omvat een functiegericht assessment. Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a, meer informatie over de screening vind je op werkenbijdnb.nl op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Charles de Jong

M +31(0)6 4169 2054
E c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.