Manager Finance in Banking bij een internationale consulting firm – Nederland

Introductie

Help mee met het opbouwen van een snelgroeiende adviespraktijk binnen deze internationale consultancy firm. Je wordt verantwoordelijk voor managen en uitvoeren van uitdagende opdrachten en transformaties binnen financiële instellingen. Hierbij ligt de nadruk op de domeinen Finance & Control. Je speelt hierbij een belangrijke rol in het verder uitbouwen van het team en de positionering van de markt. Je werkt nauw samen met je klant om nieuwe wet- en regelgeving (o.a. IFRS) te implementeren, rapportages te vernieuwen en te verbeteren, financiële processen en financiële data te structureren en te optimaliseren. Ook houd je je bezig met onderwerpen als digitalisering die bij je klanten hoog op de agenda staan.

Organisatie

Onze opdrachtgever is een gerenommeerde consultancy partij met een wereldwijd netwerk van kantoren en consultants. Combineer de kracht van de schaalgrootte en internationale organisatie met de kleinschaligheid en het ondernemerschap dat hoort bij een team in opbouw. Een team dat ambitieuze groeiplannen heeft binnen de financiële sector.

Naast de advisering en begeleiding van de klant speel je een belangrijke rol in de verdere uitbouw van het team. Het team is sterk gericht op groei waardoor er veel ruimte ontstaat voor jouw ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling.

Functie

Als Manager Financial Services lever je adviesdiensten aan financiële instellingen binnen de domeinen van Finance & Control, op projectmatige basis. Je bent betrokken bij grote change programma’s en projecten op de gebieden van veranderende wet- en regelgeving (o.a. IFRS) en het versnellen en verbeteren van financiële rapportages en processen bij hun internationale klanten. Daarnaast ben je een adviseur op het gebied van nieuwe technologieën en mogelijke impact hiervan op de Finance organisatie.

Naast advisering en begeleiding van je klanten speel je een belangrijke rol in de verdere uitbouw van het team. Het team is sterk gericht op groei waardoor er veel ruimte ontstaat voor jouw ondernemerschap en groeiambities!

Functie eisen

Als Manager Financial Services ben je een ambitieuze, ondernemende professional met een stevige achtergrond in Finance & Control binnen de financiële sector. Je hebt de ambitie om jezelf verder te ontplooien, je opgedane kennis te delen, je netwerk uit te breiden en het beste uit jezelf en je team te halen. Herken jij jezelf in het volgende profiel?

 • Een afgeronde academische WO opleiding, eventueel aangevuld met een RC opleiding (Register Controller)
 • Ongeveer 5 tot 8 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld in de consultancy of in een Finance & Control positie binnen een bank of verzekeraar
 • Aantoonbare ervaring en affiniteit met change, transformaties, procesoptimalisaties, performance & cost management, planning & control cyclus, closing, consolidatie, management reporting. Ervaring met of kennis van regulatory reporting (DNB/ECB reporting en/of IFRS) is een sterke pré!
 • Gedegen kennis van (vastlegging) van financiele instrumenten
 • Kennis van de nieuwste technologische ontwikkelingen in de financiële sector
 • Teamplayer met ondernemerschap een resultaatgerichte houding
 • Persoonlijke ‘flair’, inspirerend, overtuigend, beschikkend over uitstekende sociale en communicatieve skills
 • In staat om verantwoordelijkheid en te nemen en je adviezen ook te implementeren

Aanbod

Onze klant staat bekend als uitstekende werkgever. Zij bieden een diverse klantenportefeuille, inspirerende collega’s en een mooi internationaal platform. Verder bieden zij:

 • Uitstekende opleidingsprogramma’s;
 • Een belangrijke rol bij de verdere groei en professionalisering van het team;
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. een premievrij pensioen, een leaseauto en bonusregeling

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden te bespreken met betrekking tot deze rol of vergelijkbare functies? Neem contact op om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen.

Sollicitatie

Charles de Jong

M +31(0)6 4169 2054
E c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.