Kwantitatief Analist bij BNG Bank – Den Haag

Introductie

Dit is een unieke rol voor iemand vanuit de Big 4 of banking die zich wil gaan ontwikkelen richting Kwantitatief Analist. Je komt expertise brengen op het gebied van complexe resultaat- en waarderingsvraagstukken. Dit alles in een compact team met veel exposure, grote verantwoordelijkheid en korte lijnen.

Organisatie

BNG Bank is de bank van én voor overheden en instellingen voor het maatschappelijk belang. De bank draagt duurzaam bij aan het laag houden van de kosten van maatschappelijke voorzieningen voor de burger. Hiermee is BNG Bank essentieel voor de publieke taak. De kerntaak is om tegen lage tarieven krediet te verstrekken aan óf onder garantie van Nederlandse overheden. Met een balanstotaal van ruim €150 mrd en een status als Europese systeembank (ECB toezicht), opereren zij in een uniek speelveld.

BNG Bank financiert scholen, gemeentehuizen, woningcorporaties, ziekenhuizen en nog veel meer publieke voorzieningen. Bij BNG Bank krijg je direct veel verantwoordelijkheid.

De afdeling Interne & Externe Verslaggeving (IEV), onderdeel van Finance en Control, is op zoek naar een Analist die interesse heeft in kwantitatieve vraagstukken. De afdeling IEV is onderdeel van Finance en Control (F&C). F&C bestaat verder nog uit de afdelingen Financiële Administratie, Kwantitatieve Analisten en Management Control. Samen met een collega ‘quant’ wordt je verantwoordelijk voor complexe kwantitatieve vraagstukken met betrekking tot waarderingen en externe verslaglegging. De huidige “quant” doet dit momenteel alleen en heeft versterking nodig.

Wat ga je doen?

 • Je levert kwaliteitsvolle rapportages en beheert het IFRS jaarrekeningdossier en specifieke resultaat- en waarderingsvraagstukken.
 • Je geeft advies aan management/directie t.a.v. financiële wet- en regelgeving.
 • Je levert deskundigheid voor projecten ten behoeve van de ontwikkeling van systemen, procedures en de administratieve organisatie.

Functie

Wij gaan er samen voor zorgen dat je je verder ontwikkelt op het gebied van kwantitatieve vraagstukken. Jouw ontwikkeling staat centraal in een omgeving waarin je blijft leren.

 • Je doet onderzoek en helpt in het ontwikkelen en opstellen van requirements om kwantitatieve vraagstukken op te kunnen lossen.
 • Je biedt inzicht in veranderingen in marktusance op waarderingsgebied.
 • Je neemt eigenaarschap van specifieke interne waarderingsmodellen.
 • Je brengt kwantitatieve expertise op het gebied van complexe transacties voor projecten en productgoedkeuring van nieuwe producten.

Functie eisen

Jij bent gek op cijfers en wet- en regelgeving op bancair gebied. IFRS is jou ook zeker niet vreemd. Door ervaring binnen een bancaire of financiële instelling heb je gedegen kennis van financiële producten en diensten. Bovendien kan je die kennis gebruiken om proactief in te spelen op ontwikkelingen binnen het vakgebied. Innovatie, samenwerking en vitaliteit vindt BNG Bank belangrijk. Goede samenwerking met andere collega’s zorgt voor een frisse blik op financiële wiskunde, statistiek en financiële markten. Verder schrijf jij de beste beleidsdocumentatie. Ook in het Engels! Collega’s geven je een compliment over de resultaten in dat ene project. Want feedback geven en ontvangen is onderdeel van de werkcultuur. Aan het einde van de dag heb je een tevreden gevoel.

Aanbod

Je komt werken bij een duurzame en maatschappelijk betrokken bank, waarbij het belang van de klant voorop staat in alles wat zij doen.

 • Marktconform salaris op basis van een 36-urige werkweek, een vaste 13e maand en vakantiegeld.
 • Opleidingen. Er is een ruim budget voor trainingen en opleidingen; ook specifiek gericht op jouw persoonlijke ontwikkelingen richting kwantitatief analist.
 • Vakantie. 28 dagen per jaar. Je kunt zelfs uren bijkopen als je belooft terug te komen.
 • Een mooi kantoor. Midden in het bruisende centrum van Den Haag, op loopafstand van Den Haag Centraal.
 • Leuke activiteiten. Een actieve personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert (zoals borrels, een familiedag, golf- en voetbaltoernooi en korting op abonnementen).
 • En nog veel meer, daarvoor gaan we graag met je in gesprek

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Charles de Jong

M +31(0)6 4169 2054
E c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.