IT Risk Manager – CIO Office bij DNB – Amsterdam

Introductie

Heb jij een IT Audit achtergrond (big-4 of vanuit de financiële sector) en wil je de stap richting de business maken? Als 2e lijns IT Risk Manager ben je een belangrijke schakel binnen de divisie ICT om de processen verder te verbeteren, risico’s in kaart te brengen en te beperken. Een afwisselende rol waarin je een actieve bijdrage levert met je adviezen. Dit alles in een informeel en divers team.

Organisatie

De divisie ICT bestaat uit ruim 300 fte en is ingericht als een Internal Service Company. De divisie ICT is bezig met een transformatie gericht op het vergroten van de slagkracht en het realiseren van de digitale transformatie. Het medewerkersbestand bestaat voornamelijk uit specialisten op het gebied van ICT, van MBO tot en met WO niveau en van alle leeftijden.

Je werkt als IT Risk Manager bij de afdeling CIOO binnen de ICT divisie. Binnen het CIO-office werken 23 collega’s in een breed aantal functies waaronder Interne Controle, Risico en Kwaliteitsmanagement, Operational Risk Management, Business Continuity management, Finance en Control, Innovatie, Project ondersteuning, secretariaat en administratie.

Binnen ICT werken we op een informele manier en met korte lijnen met elkaar samen. Daarbij heeft iedereen veel zelfstandigheid en vrijheid in zijn of haar rol en alle ruimte om mee te denken over verdere verbetering van de manier waarop we werken en onze taken uitvoeren.

Functie

Je helpt de operationele afdelingen met het inrichten van procescontroles en je controleert door middel van steekproeven en audits. Een deel van de IT dienstverlening is door deze bank uitbesteed aan een externe partij. Je reviewt hun verklaringen en voert waar nodig aanvullende audits uit. De externe accountant kan gebruik maken van jouw werk bij het controleren van de jaarrekening.

Wat ga je precies doen?

 • Je bent een van de gezichten en aanspreekpunten voor de interne organisatie, voor het senior management van ICT en voor relevante externe stakeholders, zoals de externe accountant.
 • Je werkt mee aan de planning, scoping en uitvoering van audits naar IT- processen binnen de organisatie en de outsourcingspartner.
 • Je bent een sparringpartner voor de operationele afdelingen voor de beheersing van het IT risico.
 • Je bespreekt de bevindingen uit audits met het verantwoordelijk senior management en je overtuigt hen de aanbevelingen uit de audits op te volgen.
 • Je monitort op vasthoudende én realistische wijze de opvolging van je aanbevelingen.
 • Je levert een actieve bijdrage aan kwaliteitsverbeteringen binnen de afdeling. Hiertoe volg je onder meer de ontwikkelingen binnen je vakgebied op de voet en je vertaalt deze binnen de organisatie.

Als IT Risk Manager ben je een belangrijke schakel binnen de divisie ICT om de processen verder te verbeteren, risico’s in kaart te brengen en te beperken. Zo draag je er concreet aan bij dat de bank haar taken in de breedste zin optimaal kan uitvoeren.

Functie eisen

De kwaliteit van je collega’s is hoog. Daarom zijn wij op zoek naar iemand met een ijzersterk analytisch vermogen en uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent een aanpakker en doet graag een stapje naar voren als dat nodig is.

Als IT Risk Manager heb je een passie voor IT en haal je binnen het IT landschap graag de onderste steen boven. Je bent resultaatgericht, vasthoudend en je kunt als geen ander prioriteiten stellen. Je weet je staande te houden in complexe afstem-, advies- en overlegsituaties.

Bovendien ben je in staat scherp en onafhankelijk onderzoek te doen, je onderbouwt je oordeel gedegen en je laat je niet uit het veld slaan door een stevige discussie.

Als IT Risk Manager voldoe jij aan het volgende profiel:

 • Minimaal een WO diploma, maar bij voorkeur een academische master op een relevant gebied (IT risk management, RE en CISA).
 • Je hebt ruime werkervaring als IT auditor, consultant of als IT riskmanager bij grote organisaties.
 • Je hebt concrete kennis van en ervaring met (audit van) technische systemen (zoals Cloud, database management systemen en netwerken) en de bijbehorende informatiebeveiligingsproblematiek.
 • Kennis van technologische ontwikkelingen, zoals Cloud, Data Analytics en Cyber Security is een pré.
 • Je kunt uitstekend communiceren, zowel mondeling als schriftelijk. In het Nederlands en in het Engels.

Aanbod

Binnen ICT wordt er op een informele manier en met korte lijnen met elkaar samengewerkt. Daarbij heeft iedereen veel zelfstandigheid en vrijheid in zijn of haar rol. Verder bieden zij een 36-urige werkweek midden in de financiële en economische actualiteit. Er wordt voortdurend ingespeeld op de veranderde eisen van de omgeving.

Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen in Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

Dit zijn de overige goede arbeidsvoorwaarden:

 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,1%.
 • Een volledige vergoeding van je OV – reiskosten woon – werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.
 • Afhankelijk van je functie, is het mogelijk om thuis te werken.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

 • Dit kunnen wij voor jou betekenen:
 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Sven Heijkoop

T: +31 (0)612740523
E: v.raghoebier@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Varisha Raghoebier
v.raghoebier@statera-recruitment.nl