Integrated Risk Manager bij NWB Bank – Den Haag

Introductie

Unieke rol waarbij je de uitvoering en ontwikkeling coördineert van bank-brede processen op risk gebied, zoals ICAAP / ILAAP, recovery planning (herstelplan) en stress testing. Je komt te werken in een compacte bank (70 fte totaal) waarin je direct rapporteert aan de CRO en veel contacten hebt binnen en buiten je afdeling. Brede verantwoordelijkheden, veel exposure, vrije rol. Unieke ‘next step’ als een Risk Manager!

Organisatie

De NWB Bank in Den Haag is een vooraanstaande financiële dienstverlener voor de overheidssector. De bank arrangeert kredieten voor gemeenten, provincies, instellingen voor volkshuisvesting, gezondheidszorg, onderwijs en activiteiten op het gebied van water en milieu. De NWB Bank financiert haar activiteiten op de internationale geld- en kapitaalmarkten op basis van een zeer sterke vermogenspositie en triple-A ratings van Moody’s en Standard & Poor’s. Alle aandelen van de bank zijn, sinds de oprichting in 1954, in handen van overheden. Door een duidelijke focus op de kerndiensten weet de NWB Bank zich te handhaven in een unieke markt. De NWB Bank is met 48 medewerkers een relatief kleine organisatie, zeker in verhouding tot haar balans. Maatschappelijke verantwoordelijkheid, een sterke financiële positie en een efficiënte bedrijfsvoering vormen de basis voor het beleid van de NWB Bank.

Je komt te werken op de afdeling Risk management bestaande uit acht personen. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheer van risk management kaders, het analyseren, modelleren, meten en de monitoring van rente-, liquiditeits- en kredietrisico en het (mede) opstellen van het risk appetite framework, het ICAAP/ILAAP en het herstelplan.

De NWB Bank is een publieke sectorbank die met haar gespecialiseerde dienstverlening Nederlandse overheden alsmede instellingen en activiteiten op het gebied van sociale volkshuisvesting, energietransitie, openbaar nut, infrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs van de goedkoopst mogelijke financiering wil voorzien. Hiermee levert de bank een significante bijdrage aan een duurzame samenleving. De NWB Bank financiert haar activiteiten op de internationale geld- en kapitaalmarkten op basis van een sterke vermogenspositie en triple A-ratings. Met een balanstotaal van circa € 90 miljard staat de bank onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijkertijd is de NWB Bank met circa 70 medewerkers een efficiënte en transparante organisatie die integriteit, kwaliteit en samenwerking hoog in het vaandel heeft staan.

Functie

Je krijgt een coördinerende rol voor bovenstaande onderwerpen, waarbij zowel projectmatig werken als inhoudelijke competentie een rol spelen. Het is van belang dat je complexe informatie over risico’s en rendement interpreteert en verwerkt. Je bent in staat uitkomsten overtuigend over te dragen en begrijpelijk te maken. Verder onderzoek je de impact van relevante (wijzigende) wet- en regelgeving en implementeert deze. Je werkt zelfstandig èn projectmatig aan het doorvoeren en implementeren van ontwikkelingen op bovengenoemde gebieden. Hierbij werk je samen met verschillende teams binnen de bank en de directie. Ook vertegenwoordig je de bank in verschillende expert pools en heb je contacten met de toezichthouder (ECB).

Functie eisen

Je past bij NWB Bank omdat je onafhankelijk, doortastend en in hoge mate samenwerkingsgericht bent. Je bent positief kritisch, vaktechnisch sterk en accuraat en je bent gericht op de hoofdzaken. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent resultaatgericht.

 • Je bent proactief en in staat zelfstandig te opereren;
 • Je werkt gestructureerd, en behoudt het overzicht;
 • Stevige persoonlijkheid;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Nederlands en Engels);
 • Goede analytische vaardigheden op academisch niveau;
 • Minstens 5 jaar relevante werkervaring.

Als Integrated Risk Manager heb je bij voorkeur de volgende achtergrond:

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • Aantoonbare werkervaring binnen banking of consulting (advisory) binnen de banking sector

Aanbod

NWB Bank biedt je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staat. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen aan vrijwillige maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

NWB Bank kent een 36-urige werkweek.

De standplaats is Den Haag in de Internationale Zone, op 15 minuten fietsen van Den Haag Centraal.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Charles de Jong

M +31(0)6 4169 2054
E c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.