Financieringsspecialist bij BNG Bank – Den Haag

Introductie

Word jij blij van diepgaande financiële analyses voor onze klanten? Ben jij goed in details, maar verlies je daarbij niet de hoofdlijn uit het oog? Krijg jij bovendien energie van het zetten van een stapje extra om topkwaliteit te leveren?

Organisatie

BNG Bank is de bank van én voor overheden en instellingen voor het maatschappelijk belang. De bank draagt duurzaam bij aan het laag houden van de kosten van maatschappelijke voorzieningen voor de burger. Hiermee zijn zij essentieel voor de publieke taak. Haar kerntaak is om tegen lage tarieven krediet te verstrekken aan óf onder garantie van Nederlandse overheden. Met een balanstotaal van ruim €150 mrd en een status als Europese systeembank, opereren zij in een uniek speelveld. BNG Bank financiert scholen, gemeentehuizen, woningcorporaties, ziekenhuizen en andere publieke voorzieningen. Gegeven de relatief platte organisatie krijg je bij BNG Bank direct veel verantwoordelijkheid.

Je komt te werken in één van de multifunctionele klantteams van het directoraat Public Finance (PF): het kloppend hart van de BNG Bank verkoopactiviteiten. Public Finance is op zoek naar een Financieringsspecialist. We zoeken hiervoor een overtuigende professional met belangstelling voor en affiniteit met de Nederlandse publieke sector. De Financieringsspecialist is verantwoordelijk voor de (financiële) kwaliteit van kredietvoorstellen en weet daarbij een brug te slaan tussen de commercie en kredietrisicobeheer.

Functie

Samen met je collega’s van het klantteam vorm jij een uitstekend team. Jouw rol hierbij is hierin het leveren van kredietadviezen en maken van kredietvoorstellen voor nieuwe, te verhogen of te verlengen kredieten (inclusief herstructureringen). Ook maak je revisievoorstellen om het kredietrisico van bestaande kredieten te beoordelen. Vanzelfsprekend werk je hierbij nauw samen met de verantwoordelijk accountmanager en IAM-er.

Wat kan je nog meer verwachten?

 • Het vervaardigen van financiële analyses waarmee de financiële gang van zaken van kredietnemers kan worden ingeschat;
 • Het leveren van expertise voor (complexe) financieringsconstructies over zowel vormgeving als beheer en onderhoud;
 • Het geven van adviezen zodat kredietdocumentatie in overeenstemming is met de besluitvorming;
 • Het geven van advies bij beleidsvorming.

Functie-eisen

Verder voldoe jij aan het volgende:

 • Jij hebt aantoonbaar WO werk- en denkniveau in financieel economische richting;
 • Affiniteit met duurzaamheid en de ontwikkelingen in de markt op dit gebied.;
 • Anderen omschrijven jou ook wel als de specialist op het vlak van projectfinanciering en het structureren van financieringen;
 • Kennis van financieringsconstructies binnen het bankwezen;
 • Je kan goed plannen en organiseren en je bent zorgvuldig;
 • Verder ben je communicatief sterk en bezit je over voldoende onderhandelingsvaardigheden;
 • Bovendien ben je in staat de veranderingen in de markt, en van financiële producten, snel te doorzien en toe te passen.

Aanbod

Je komt te werken bij een duurzame en maatschappelijk betrokken bank, waarbij het belang van de klant voorop staat in alles wat zij doen. Zij bieden:

 • Marktconform salaris. Als jij de perfecte kandidaat bent, bieden we je een passend maandsalaris op basis van 36 uur;
 • Opleidingen. Er is een ruim budget voor trainingen en opleidingen; ook specifiek gericht op jouw persoonlijke ontwikkelingen;
 • Een hecht team met collega’s die oprecht interesse in elkaar hebben;
 • Je komt werken bij een duurzame en maatschappelijk betrokken bank, waarbij het belang van de klant voorop staat in alles wat ze doen;
 • Reiskostenvergoeding.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken. Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Roos Lambregts

M: +31 (0)6 829 027 90

E: r.lambregts@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Roos Lambregts
r.lambregts@statera-recruitment.nl
Door haar achtergrond in de horeca, weet zij als geen ander wat het woord “dienstverlening” inhoudt. En omdat Roos zelf op hoog niveau heeft gesport, heeft ze geleerd dat de kleinste details het verschil maken. Met haar enthousiasme, doorzettingsvermogen en dienstverlenende skills, maakt zij als Recruiter bij Statera er nu topsport van om de beste matches te maken. Want zeg nou zelf, goed is toch niet goed genoeg? Mag zij ook het verschil voor jou maken? Het verschil tussen gewoon een baan en jouw droombaan? Want, bij Statera: We’re About You!