Financieringsspecialist bij BNG Bank – Den Haag

Introductie

Kredietanalyse talent gezocht! Word jij blij van diepgaande financiële analyses voor publieke sector klanten? Ben jij goed in details, maar verlies je daarbij niet de hoofdlijn uit het oog? Krijg jij bovendien energie van het zetten van een stapje extra om topkwaliteit te leveren? Dan is dit de volgende stap in jouw carrière! Voor BNG Bank (de vierde bank van NL qua balanstotaal) zoeken wij een Financieringsspecialist met focus op Project Finance. Wij bieden ruimte voor kandidaten om ‘het vak’ en de public sector nog te leren, dus een prachtkans om iets nieuws te gaan leren!

Organisatie

BNG Bank is de bank van én voor overheden en instellingen voor het maatschappelijk belang. De bank draagt duurzaam bij aan het laag houden van de kosten van maatschappelijke voorzieningen voor de burger. Hiermee is BNG Bank essentieel voor de publieke taak. De kerntaak is om tegen lage tarieven krediet te verstrekken aan óf onder garantie van Nederlandse overheden. Met een balanstotaal van ruim €150 mrd en een status als Europese systeembank (ECB toezicht), opereren zij in een uniek speelveld. BNG Bank financiert scholen, gemeentehuizen, woningcorporaties, ziekenhuizen en nog veel meer publieke voorzieningen.

Bij BNG Bank krijg je direct veel verantwoordelijkheid. Met ruim 290 medewerkers heb je de voordelen van een grote, complexe organisatie gecombineerd met de korte lijnen en brede verantwoordelijkheden van een kleine bank. Je komt te werken in één van de multifunctionele klantteams van het directoraat Public Finance (PF): het kloppend hart van de BNG Bank verkoopactiviteiten. Public Finance is op zoek naar een Financieel Specialist. We zoeken hiervoor een overtuigende professional met belangstelling voor en affiniteit met de Nederlandse publieke sector. De Financieel specialist is verantwoordelijk voor de (financiële) kwaliteit van kredietvoorstellen en weet daarbij een brug te slaan tussen de commercie en kredietrisicobeheer.

Functie

Samen met je collega’s van het klantteam vorm jij een uitstekend team. Jouw rol hierbij is hierin het leveren van kredietadviezen en maken van kredietvoorstellen voor nieuwe, te verhogen of te verlengen kredieten (inclusief herstructureringen). Ook maak je revisievoorstellen om het kredietrisico van bestaande kredieten te beoordelen. Vanzelfsprekend werk je hierbij nauw samen met de verantwoordelijk accountmanager en IAM-er.

Wat kun je nog meer verwachten?

 • Het vervaardigen van financiële analyses waarmee de financiële gang van zaken van kredietnemers kan worden ingeschat.
 • Het leveren van expertise voor (complexe) financieringsconstructies over zowel vormgeving als beheer en onderhoud.
 • Het geven van adviezen zodat kredietdocumentatie in overeenstemming is met de besluitvorming.
 • Het geven van advies bij beleidsvorming

Functie eisen

Jij hebt aantoonbaar WO werk- en denkniveau in financieel-economische richting. Verder heb je affiniteit met duurzaamheid en de ontwikkelingen in de markt op dit gebied. Anderen omschrijven jou ook wel als de specialist op het vlak van projectfinanciering en het structureren van financieringen.

Verder herken jij jezelf in de meeste van onderstaande punten:

 • Kennis van financieringsconstructies binnen het bankwezen en kennis van politieke verhoudingen.
 • Je kan goed plannen en organiseren en je bent zorgvuldig.
 • Verder ben je communicatief sterk en bezit je over voldoende onderhandelingsvaardigheden. Bovendien ben je in staat de veranderingen in de markt, en van financiële producten, snel te doorzien en toe te passen
 • Je kunt helder en trefzeker communiceren, zowel mondeling als schriftelijk
 • Fris en fruitig 😉

Aanbod

Je komt te werken bij een duurzame en maatschappelijk betrokken bank, waarbij het belang van de klant voorop staat in alles wat zij doen en verder:

 • Een marktconform salaris;
 • Een opleidingsbudget. Er is een ruim budget voor trainingen en opleidingen; ook specifiek gericht op jouw persoonlijke ontwikkelingen;
 • 28 vakantiedagen per jaar en de mogelijkheid om verlofuren bij te kopen;
 • Een hecht team met collega’s die oprecht interesse in elkaar hebben;
 • Een mooi kantoor, midden in het bruisende centrum van Den Haag;
 • Leuke activiteiten. Een actieve personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert (zoals borrels, een familiedag, golf- en voetbaltoernooien en korting op abonnementen);
 • Flexibele werktijden.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Charles de Jong

M +31(0)6 4169 2054
E c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.