eDiscovery Specialist bij De Nederlandsche Bank – Amsterdam

Introductie

Ontwikkel en implementeer nieuwe eDiscovery toepassingen en voer onderzoeken uit als Senior eDiscovery Specialist bij DNB.

Organisatie

Bij De Nederlandsche Bank (DNB) werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. De financiële markten digitaliseren in rap tempo en de hoeveelheden data nemen ieder jaar toe. Als eDiscovery specialist bij DNB ondersteun je jouw collega’s met structuur aanbrengen in de grote hoeveelheden ongestructureerde data, waardoor je collega’s hun taken efficiënter en effectiever kunnen uitvoeren.

Hier doe je dat

De divisie Data- & Informatietechnologie (DIT) stelt de klantvraag centraal en ondersteunt de interne klant met een betrouwbare ICT oplossing. Kernwoorden die de sfeer binnen de divisie typeren zijn: informeel, collegiaal, talentontwikkeling en resultaatgericht.

Bij DNB werken we deels op kantoor, deels thuis. We hanteren daarbij een 50-50-richtlijn. We komen met name naar ons kantoor in Amsterdam om samen te werken en elkaar te ontmoeten. Natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Functie

Zo doe je dat als eDiscovery specialist bij DNB

Als ervaren eDiscovery specialist draai je voor het zelfstandig opzetten en uitvoeren van eDiscovery onderzoeken je hand niet om. De onderzoeken die je uitvoert zijn afwisselend en doe je samen met steeds verschillende inhoudelijk experts. Het ene moment ben je betrokken bij externe onderzoeken- denk hierbij bijvoorbeeld aan een aan (integriteit)toezichtonderzoek bij een trustkantoor of bank-, en het andere moment werk je mee aan een intern onderzoek. Naast de (technische) uitvoering van het onderzoek ben je ook nauw betrokken bij de voorbereidingen van het onderzoek, ga je waar nodig in gesprek met bestuurders van instellingen en met advocaten, en schoon je geprivilegieerde- en privégegevens.

Naast de verschillende onderzoeken ben je betrokken bij de ontwikkeling van alternatieve manieren om eDiscovery toe te passen binnen DNB. En ook hier werk je weer samen met collega’s van verschillende afdelingen en disciplines. Zo werk je samen met bijvoorbeeld interne juristen bij het ontwikkelen van nieuwe methodieken, toezichthouders bij het verkennen van nieuwe toepassingen en IT-architecten bij het implementeren van nieuwe technieken. Tot slot ondersteun je bij het opzetten van werkprocessen en procedures en zoek je naar mogelijkheden om binnen DNB eDiscovery verder te verankeren.

Functie-eisen

Dit breng je mee

Je hebt een passie voor ICT en techniek. Als persoon ben jij analytisch sterk en conceptueel vaardig: je kunt onderzoekdoelstellingen goed vertalen naar een eDiscovery onderzoek en je kennis en expertise goed overbrengen naar collega’s. Verder ben je flexibel en creatief: je bent in staat om op vaak verrassende uitdagingen te acteren. Ook ben je doortastend en communicatief sterk. Technische onderwerpen leg jij op een heldere en eenvoudige manier uit aan collega’s en aan vertegenwoordigers van financiële instellingen.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Bij voorkeur een afgeronde hbo- of wo-opleiding en met economische of juridische affiniteit.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal, mondeling en schriftelijk..
 • Diepgaande kennis van het eDiscovery proces en het op een begrijpelijke manier kunnen overbrengen aan anderen.
 • Je bent de spil in het web tijdens het onderzoek en moet goed kunnen schakelen met juristen, toezichthouders, IT-specialisten, en anderen disciplines binnen DNB.
 • Eerder werkzaam geweest als: eDiscovery Specialist, Digitaal Forensisch Onderzoeker, of eDiscovery Consultant.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld in een van de hierboven genoemde functies bij een toezichthouder, opsporingsinstantie, onderzoeksbureau, accountantskantoor, of advocatenkantoor.
 • Ervaring met het uitvoeren van eDiscovery onderzoeken en het werken met de bijbehorende software (zoals bijvoorbeeld Relativity, Nuix, SQL, Brainspace, EnCase, FTK) is een vereiste.

Aanbod

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van de omgeving. En die doorlopend innoveert. Ze staan als instelling midden in de samenleving. Hun mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Zij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en haar doelstellingen te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 4.100,– en maximaal € 7.600,– bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,39%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken? Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie; Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.
 • Een carrière binnen Statera betekent het uitvoeren van mooie opdrachten bij aansprekende opdrachtgevers, goede arbeidsvoorwaarden, duidelijke en open communicatie, ruime mogelijkheden tot verdere persoonlijke ontwikkeling.

Sollicitatie

Charles de Jong

M +31 (0)6 4169 2054
E c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.