De AVG is meer dan OK

Statera legt de lat hoog. Wij willen de meest persoonlijke recruiter van Nederland zijn. Wij maken werk van de ambities van klanten en kandidaten. Wil je die matchen, dan heb je veel informatie nodig. Qua privacy heb je dan meteen een uitdaging.

Gaat het om privacy, dan is Statera zijn tijd vooruit. Vanaf dag één (we bestaan 10 jaar) hebben we een structuur neergelegd die voorziet in de zorgvuldige behandeling gegevens. Dat gaat verder dan het kiezen van de juiste systemen en het inrichten van de juiste processen. Uiteindelijk is recruitment mensenwerk. En de mensen die bij Statera werken, werken écht keihard; juist omdat ze die persoonlijk aandacht willen geven. Hoe drukker het wordt hoe verleidelijker het wordt om de bocht af te snijden. Om een keertje geen toestemming te vragen, of dat CV niet te anonimiseren.

Bij Statera zien wij privacy als basishygiëne. Het zit dermate verankerd in onze systemen, processen en cultuur dat we niet verzaken. De AVG zien we dan ook als een mooie stok achter de deur om dat zo te houden. Het is een product van deze tijd dat er al lang aan zat te komen.

Niet iedereen zal daar hetzelfde over denken. Er zijn helaas ook CV-slingerende cowboy-recruiters actief. Die zullen zich moeten aanpassen. Het probleem is dat de systemen, processen, maar vooral die cultuur niet zomaar zijn neergezet.

Meer weten over Statera? Kijk op onze website, of bel. Dat vinden we nóg leuker.

Bekijk alle blogs