Business Risk Expert Retail bij een grote bank – Amsterdam

Introductie

Word jij enthousiast van het er voor zorgen dat Retail in control is? Heb je altijd al meer willen weten over de financiële risico’s die een bank loopt? Ben je bekend met termen als Risk Appetite, Basel IV, IFRS9, ROE en RWA en vind je het leuk om als een spin in het web te opereren tussen de verschillende grids, 1e en 2e lijns partijen? Ook als deze termen je nu nog niets zeggen, maar ben je gedreven en nieuwsgierig genoeg om hier achter te komen, dan is deze functie echt iets voor jou! Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal, wij zijn benieuwd!

Organisatie

Onze opdrachtgever is een zeer aansprekende naam binnen het bankwezen, waar zij ook op het internationale vlak acteren. Retail Processes & Control adviseert, bouwt, monitort vanuit de eerste lijn proactief het Management Team Retail over strategische, tactische en operationele risico’s en is verantwoordelijk voor generieke klantprocessen. Met de expertise waarborgen ze dat Retail vandaag, morgen en overmorgen in control is en in staat is haar strategie te realiseren door een optimale balans tussen commerciële doelstellingen en beheersing van risico’s. Een afdeling waar voortdurend de beste manier van werken wordt uitgevonden en waar vaardigheden van medewerkers worden benut en het gebruik van talenten wordt gemaximaliseerd. Een organisatie waar producten worden ontwikkeld op een multidisciplinaire manier, die voldoen aan de verwachtingen van het MT Retail en deze overtreffen. Een afdeling die toonaangevend is op het gebied van 1ste lijns risk- en control management.

Vandaag de dag bestaat Processes & Control uit een groep van circa 30 professionals. Ervaren professionals met passie voor hun baan. Processes & Control levert producten van hoge kwaliteit voor zowel interne stakeholders (o.a. BRC, GRC, MT Retail, Grids en Dochters) als externe stakeholders (o.a. AFM, DNB en ECB). Er wordt gezorgd voor inzicht in de beheersing van het risicoprofiel van Retail en er wordt richting gegeven aan het besluitvormingsproces over risico’s die nu en in de (nabije) toekomst worden gelopen.

Functie

Als Business Expert P&C Retail lever je een belangrijke bijdrage aan het in control zijn van Retail. Je bouwt expertise op in de aandachtsgebieden van Risk & Regulations en bent breed inzetbaar. Intensieve samenwerking met andere teams binnen Processes & Control is vanzelfsprekend, net zoals het deelnemen aan projecten met een Processes & Control of Retail brede scope. De afdeling ‘Risk & Regulations’ binnen Processes & Control richt zich op het bewaken van het gematigd risicoprofiel van Retail en doet verbetervoorstellen met betrekking tot het control framework. Daarnaast wordt er gestreefd naar de kwaliteit van Risk Management binnen Retail te verhogen. Voldoen aan wet- en regelgeving en de eisen van toezichthouders staat hierbij voorop. Retail Processes & Control is constant in beweging. We zien een fundamenteel veranderende omgeving. Een omgeving die steeds complexer en veeleisender wordt. Er wordt gezorgd voor eenduidigheid in risicomanagement, een passend control framework en digitalisering van processen. Stakeholdermanagement met collega’s binnen en buiten Processes & Control worden proactief opgepakt.

Functie eisen

Voldoe jij aan het volgende profiel als Business Risk Expert Retail?

 • WO/HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 4 jaar werkervaring
 • Je neemt verantwoordelijkheid, bent zelf organiserend en neemt initiatief
 • Je bent gericht op samenwerken, vernieuwen en het bereiken van doelen
 • Je hebt goed analytische en sociale vaardigheden
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

Werken bij deze opdrachtgever betekent dat je als Business Risk Expert Retail, onderdeel maakt van een ambitieus en dynamisch team.

De voordelen:

 • Onze opdrachtgever biedt je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien.
 • Onze opdrachtgever helpt je om fit & vitaal te blijven
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van EUR 1,000 per jaar.
 • Een benefit budget, inclusief bonus, 13e maand en vakantiegeld.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van je ervaringsniveau.
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie.
 • Een goede pensioenregeling.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Varisha Raghoebier

T: +31 (0)71-8700273
E: v.raghoebier@statera-recruitment.nl


meer informatie over deze vacature via: