Business / Data Analist – DevOps team bij De Nederlandsche Bank – Amsterdam

Introductie

Data is het nieuwe goud! Wil jij als business analist bedragen aan de effectiviteit en verbeteren van waardevolle datasets binnen de DNB?

Organisatie

Je gaat onderdeel uitmaken van het Agile DevOps Team Granulaire Data dat bestaat uit 10 personen, zowel IT als business, en zoveel mogelijk de Agile Scrum principes toepast. De sfeer binnen het team is collegiaal en open, met ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Het team beheert uitgebreide rapportages van de banken over hun zakelijke kredietverlening en hypothekenportefeuille, bestaande uit miljoenen records per rapportageperiode. DNB wil meer data-driven werken, en daarbij zijn de rapportages van het team goud waard. Het uitnutten van de datasets is sterk in ontwikkeling, en biedt een uitgelezen mogelijkheid om significant bij te dragen aan de digitale ambities van DNB.

Functie

Als business analist breng je de informatiebehoefte in kaart van verschillende stakeholders – met name datagebruikers – en vertaal je de requirements naar stabiele en duurzame IT oplossingen die betekenisvolle en bruikbare informatie opleveren. Bij het uitvoeren van deze werkzaamheden op het terrein van informatie- en procesanalyse, probleemanalyse en -resolutie en stakeholder management maak je gebruik van verschillende methoden en technieken, hierbij kun je denken aan SQL, Power BI, SAS, Python en R.

Functie-eisen

Je bent professioneel en kunt prima in een team opereren, maar ook zelfstandig jouw werkzaamheden en verantwoordelijkheden uitvoeren. Je bent analytisch scherp, een doorzetter, resultaatgericht en adresseert zaken pro-actief. Je beschikt over een gezonde dosis organisatie sensitiviteit en een human touch, waarbij professionaliteit en zakelijkheid hand-in-hand gaan met nuance, respect, openheid en kwetsbaarheid.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je beschikt over minimaal een hbo werk- en denkniveau en minimaal drie jaar ervaring als business analist in een inhoudelijk complexe omgeving.
 • Je beschikt over bewezen kennis en ervaring met datamodellen, databases, normalisaties en SQL.
 • Je beschikt over affiniteit met IT technieken, zoals Power BI, SAS, Python en R.
 • Je beschikt over affiniteit met en interesse in de financiële sector en hun producten.
 • Je beschikt over affiniteit met het werken in een Agile en DevOps omgeving.
 • Je kunt complexe vraagstukken vertalen naar gestructureerde processtappen en onderdelen van een stabiele en duurzame technische oplossing.
 • Je bent comfortabel met het uitvoeren van (data) analyses en het schrijven van requirements, business cases en user stories.
 • Je kunt goed hoofd- en bijzaken onderscheiden.
 • Je beheerst de Nederlandse én Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod

Een 36-urige werkweek – 32 uur kan ook – met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. *Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 3.200,– en maximaal € 5.400,– bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,39%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 8 of 9 uur te werken.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Charles de Jong

M: +31(0)6 41692054
E: c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Demi Enthoven
d.enthoven@statera-recruitment.nl
Demi! Wat een prachtige Franse naam. Jammer van de betekenis. Want en Français betekent 'voor de helft'.  Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Want het mooie van Demi is dat ze juist helemaal niets voor de helft doet. Nooit snijdt ze de bocht af, nergens maakt ze zich makkelijk van af. Wat ze doet, doet ze goed. Werk je met Demi samen, zet je schrap. Ze haalt eruit wat erin zit: 100%.