Business Controller bij een grote consumptief kredietverstrekker – Midden Nederland

Introductie

Mooie uitdagingen: scherpe analyses, challenges en duidelijke adviezen om een groeiende en veranderende organisatie verder te helpen. Je wordt in de breedte verantwoordelijk als Controller, dichtbij en samen met de business, directie en stakeholders. Help jij mee het verhaal achter de cijfers te vertellen en ben je sterk in data? Grijp je kans!

Organisatie

Onze opdrachtgever is een leidende consumptief kredietverstrekker, en een dochteronderneming van een van de grote banken. Je hebt hiermee de voordelen van een compacte organisatie met korte lijnen en slagvaardigheid, maar toch de slagkracht en carrièremogelijkheden die bij een grote organisatie horen.

In deze rol werk je nauw samen met de teams accounting, data analyse, business intelligence, risk, en de business, daarnaast heb je contact met het hoofdkantoor voor Controlling en ALM. Je rapporteert aan het hoofd Finance & Data Analytics.

Finance is verantwoordelijk met een compact team voor de volledig planning & control cyclus waaronder controlling, reporting, financiële administratie en integrale kostprijsberekening (rekenbox). Ook speelt Finance een proactieve rol in beslissingen en de performance dialoog vanuit financieel perspectief. Daarnaast signaleren zij kansen voor de business op het gebied van baten ontwikkeling, kosten beheersing en efficiency verbetering.

Functie

Als Business Controller ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van relevante rapportages, en de analyses van de winst- en verliesrekening, balans en managementrapportages. Je helpt met behulp van rapportages en adviezen de directie en aandeelhouders om de (non) financiële performance tijdig bij te sturen.

Je houdt je verder bezig met de hele P&L en balans, verbetertrajecten, forecasting, meerjarenprojecties en business cases. Je analyseert de performance van de verschillende afdelingen en producten en verzorgt de challenge over de (verwachte) performance. De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de management control cyclus. In een dynamische setting lever je binnen korte tijdlijnen begrijpbare en richtinggevende adviezen.

Naast deze rol als onafhankelijke toezichthouder fungeer je als sparring partner van de business ten aanzien van uit te voeren ambitieuze business plannen: hoe wordt winstgevende groei bereikt, hoe kunnen kosten en risico’s optimaal beheerst worden, hoe moet de organisatie zich voorbereiden om toekomstbestendig te zijn? Je toetst business cases, performance contracten, scorecard, deepdives etc., maar je komt ook zelf met voorstellen om de performance van de business te verbeteren en zorgt voor relevant inzicht en advies. Hiervoor maak je gebruik van verschillende bronnen van expertise binnen én buiten jouw team om te komen tot de meest geschikte oplossingsrichtingen. Je zit daarom ook dicht op en werkt nauw samen met de business en directie.

Functie eisen

In een continu veranderende omgeving zijn we op zoek naar iemand met een frisse blik en nieuwe ideeën. We zoeken een enthousiaste collega die niet bang is om vragen te stellen en zich proactief opstelt binnen de organisatie. Je bent kritisch en je laat je niet zomaar uit het veld slaan. Minstens zo belangrijk vinden we dat je kunt samenwerken. Daarnaast is het hebben van kennis van de business waarvoor je werkt cruciaal en ervaring bij de business zeker een pre.

Herken jij jezelf in het volgende profiel?

 • Kennis van bedrijfseconomie op WO-niveau met meer dan 5 jaar ervaring.
 • Affiniteit met geautomatiseerde systemen t.b.v. analyse en rapportage van financiële gegevens, de samenhang met de geautomatiseerde boekhoudingen en de samenhang met het financial accounting systeem.
 • Kennis van financiële processen: planning & control cyclus en financial accounting.
 • Ervaring met de Agile en LEAN manier van werken.
 • Kennis van de financiële sector, met de specifieke kenmerken ervan die de accounting technische verwerking ervan beïnvloeden.
 • Sterke analytische vaardigheden die je combineert met een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • “handen uit de mouwen” type, proactief, pragmatisch, resultaatgericht, service-minded, staat sterk in je schoenen en kunt goed samenwerken.
 • Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen binnen je vakgebied en gedreven om het verschil te maken met het team.

Aanbod

Onze opdrachtgever biedt je een mooie en uitdagende rol met vrijheid. Je kan hierin mooi je people skills verder ontwikkelen. Verder bieden zij:

 • Marktconform salaris, gebaseerd op diploma’s, relevante werkervaring en een benchmark in het team
 • Jaarlijkse salarisgroei van maximaal 7% op basis van je ontwikkeling
 • Persoonlijk ontwikkelbudget
 • OV-jaarabonnement binnen heel Nederland voor al het openbaar vervoer, of een kilometervergoeding
 • Goede pensioenregeling

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Charles de Jong

M +31(0)6 4169 2054
E c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.