Business Analyst Finance bij een grote consumptief kredietverlener – Midden Nederland

Introductie

Er liggen een aantal mooie uitdagingen voor je, als spil tussen Finance, Business, IT en data. De organisatie staat op de vooravond van een substantiële groei. Affiniteit met reporting standaarden, veranderende omgevingen en continue verbetering zijn een must.

Organisatie

Onze opdrachtgever is een leidende consumptief kredietverstrekker, en een dochteronderneming van een van de grote banken. Je hebt hiermee de voordelen van een compacte organisatie met korte lijnen en impact, maar tegelijkertijd de slagkracht en carrièremogelijkheden die bij een grotere organisatie horen.

De afdeling Finance is verantwoordelijk voor de gehele Planning & Control cyclus waaronder controlling, reporting, de financiële administratie en integrale kostprijsbepaling. Finance speelt een proactieve rol in beslissingsvraagstukken en de performance dialoog van het financiële perspectief. Daarnaast signaleren zijn kansen voor de business op het gebied van baten ontwikkeling, kostenbeheersing en performance / efficiency verbetering. Het team bestaat uit zowel jonge als meer ervaren collega’s. Vanwege de samenstelling staan we open voor een meer ervaren collega, die ook in staat is kennisoverdracht te doen richting (junior) collega’s en als sparring partner op te treden.

Functie

Als Business Analist Finance ondersteun je de afdelingen Accounting en Betalingsverkeer bij het in goede banen leiden van IT ontwikkelingen. Belangrijke ontwikkelingen vinden plaats op het gebied van systeem implementaties en nieuwe regulatory rapportages. Door samenwerking en ondersteuning van de Accounting Lead, worden de wensen en eisen van de Finance afdelingen tijdig en helder gecommuniceerd maar draag je, in een multidisciplinaire team, ook bij aan de oplossing, het testen en de implementatie. Je durft hierin ook echt je verantwoordelijkheid te pakken. In deze rol werk je nauw samen met de teams Accounting, Betalingsverkeer, Controlling, Risk, Business Intelligence, en andere Agile Delivery teams. Je rapporteert aan het hoofd Finance.

Functie eisen

Als Business Analist Finance voldoe je aan het volgende profiel:

 • WO-Master in relevante richting, bijvoorbeeld Finance, Accounting, Control of Bedrijfseconomie
 • Affiniteit met geautomatiseerde systemen t.b.v. analyse en rapportage van financiële gegevens, de samenhang met de geautomatiseerde boekhoudingen en de samenhang met het financial accounting systeem.
 • Affiniteit met regulatory rapportages en accounting standaarden. Kennis van financiële processen: financial accounting en controlling.
 • Ervaring met de Agile en LEAN manier van werken.
 • Kennis van (consumptieve) kredietverlening is een grote plus, met de specifieke kenmerken ervan die de accounting technische verwerking ervan beïnvloeden.
 • Besluitvaardigheid, samenwerkingsgerichtheid en organisatie sensitiviteit kenmerken jou.
 • Nieuwsgierig, kritisch en zoekt altijd naar een pragmatische oplossing met de stakeholders.

Aanbod

Onze opdrachtgever biedt je een mooie en uitdagende rol met vrijheid. Je kan hierin mooi je people skills verder ontwikkelen. Verder bieden zij:

 • Marktconform salaris, gebaseerd op diploma’s, relevante werkervaring en een benchmark in het team
 • Jaarlijkse salarisgroei van maximaal 7% op basis van je ontwikkeling
 • Persoonlijk ontwikkelbudget, vrij inzetbaar voor je eigen ontwikkeling
 • OV-jaarabonnement binnen heel Nederland voor al het openbaar vervoer, of een kilometervergoeding
 • Goede pensioenregeling

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Charles de Jong

M +31(0)6 4169 2054
E c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.