Business Analist Financiële Markten bij De Nederlandsche Bank – Amsterdam

Introductie

Zet je projectmanagement ervaring in voor de beleggingsprocessen als Business Analist bij DNB.

Organisatie

Hier doe je dat

Je werkt als Business Analist bij de afdeling Investment Operations, onderdeel van de divisie Financiële Markten waar circa 80 mensen werken. Zij zijn als divisie verantwoordelijk voor de uitvoering van het monetaire beleid, het beheer van de goud- en deviezenreserves en de beheersing van de risico’s die hieruit voortvloeien. Ook zijn ze een actieve speler op de financiële markten.

Je werkt in een hecht team bestaande uit 8 professionals. Op de afdeling heerst een goede en informele sfeer, iedereen helpt en ondersteunt elkaar. De lijnen zijn kort en je functie is daarmee ook veelzijdig.

Functie

Bij DNB werk je met impact op de financiële stabiliteit en duurzame welvaart. In je rol als business analist adviseer je over en ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren en projectmatig implementeren van nieuwe en bestaande bedrijfsprocessen. Jouw prioriteit ligt bij het implementeren van mandaten en nieuwe beleggingsinstrumenten. Jouw diepgaande kennis van beleggingsprocessen en informatiesystemen geeft je autoriteit binnen de keten!

Zo doe je dat als business analist bij DNB

DNB is dagelijks actief op financiële markten. In hun dealing rooms zijn teams fulltime bezig met de monetaire operaties van de Europese Centrale Bank en het beheer van de eigen reserves die bestaan uit zowel intern als extern beheerde portefeuilles. Intern beleggen ze zelf in staats(gerelateerde) leningen in verschillende valuta, waaronder een omvangrijke US dollar portefeuille. Extern investeren ze in aandelen en bedrijfsobligaties, die de asset managers beheren.

Een eerste belangrijk project is de implementatie van een nieuw custodian voor mandaten. Daarna volgt de monitoring en aansturing van de services van deze custodian. De implementatie van mandaten in andere asset classes en nieuwe beleggingsinstrumenten volgt in de toekomst. Jouw uitdaging is om verzoeken van de business afdelingen op een juiste wijze en in de juiste volgorde te (laten) realiseren.

Wat ga je precies doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de analyse en implementatie van nieuwe beleggingsstrategieën. De nadruk ligt op operationele processen en ondersteunende informatiesystemen.
 • Je stelt requirements en business cases op voor projecten en changes in nauwe samenwerking met de business.
 • Je bent verantwoordelijk voor de planning, aansturing en bewaking van de voortgang van projecten en changes.
 • Je onderhoudt contact met interne stakeholders, zoals Front Office, Accounting, Risk en ICT, en met externe leveranciers.
 • Je initieert en adviseert over verbeteringen en uitbreidingen van bedrijfsprocessen van de divisie Financiële Markten.

Functie-eisen

Dit breng je mee

Je beschikt over doorzettingsvermogen en overtuigingskracht. Je weet je staande te houden in het krachtenveld van verschillende belangen en stakeholders. Je bent in staat om hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden. Je houding straalt enthousiasme en kracht uit. Je bent resultaatgericht, gestructureerd, communiceert op een duidelijke manier en neemt graag verantwoordelijkheid.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je beschikt over een afgeronde master of bachelor in een financiële of economische richting of een andere relevante studie met een sterke analytische component.
 • Je hebt minimaal 5 jaar jaar ervaring met het leiden van kleine projectteams en met het werken onder tijdsdruk. Bij voorkeur bij een financiële organisatie. Je hebt ervaring met methoden en technieken voor projectmanagement,
 • Je hebt kennis van de operationele processen rond vermogensbeheer en beleggingsinstrumenten.
 • Bij voorkeur heb je ervaring met transities van beleggingsfondsen naar discretionaire mandaten.
 • Bij voorkeur heb je kennis van en ervaring met Lean Six Sigma, Agile / Scrum.
 • Jouw communicatieve vaardigheden zijn goed, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Aanbod

Een 36-urige werkweek – 32 uur kan ook – met werk midden in de financiële en economische actualiteit.

Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van de omgeving. En die doorlopend innoveert. DNB staat als instelling midden in de samenleving. Hun mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Zij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en hun doelstellingen te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 4.000,- en maximaal € 6.200,- bruto per maand, op basis van een 36- urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,39%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 8 of 9 uur te werken.

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 3. Meer informatie over de screening vind je op werkenbijdnb.nl op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Normaal gesproken werk je vanuit het kantoor in Amsterdam. In de huidige maatschappelijke situatie werk je ook een deel van je tijd vanuit huis. DNB zorgt ervoor dat je dit uitstekend kan doen. Denk aan laptop, telefoon en thuiswerkplekinrichting. Zodra de situatie het toelaat hopen ze iedereen weer regelmatig op kantoor te verwelkomen!

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Charles de Jong

M +31(0)6 4169 2054
E c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.