Business Analist bij De Nederlandsche Bank – Amsterdam

Introductie

Wil jij meewerken aan de opbouw van een compleet nieuw digitaal portaal in een team waarin de sfeer goed is, waarin je veel van elkaar kunt leren, waar men constant bezig is met innoveren en waarin jouw ontwikkeling belangrijk is?

Organisatie

Je werkt in een dynamische omgeving waar processen enerzijds vragen om een grote veiligheid en stabiliteit en anderzijds om innovatie. Vanuit een enthousiaste houding wordt er door de Agile Teams gewerkt aan de verbetering van de bestaande portalen; denk hierbij aan applicaties die zich richten op twee gebruikersgroepen; toezichthouders en de onder toezicht staande instellingen. Het team waarin jij terecht komt richt zich op deze laatste doelgroep en met jouw expertise zorg je en valideer je dat business-eisen en –wensen op dit terrein op een goede manier vertaald worden naar ICT-oplossingen.

Je komt te werken voor het Mijn DNB team. Dit team is einde 2020 gestart en heeft de opdracht het nieuwe Mijn DNB portaal op te zetten, te onderhouden en verder uit te bouwen. Gebruikers van dit portaal zijn instellingen met een relatie met DNB en Nederlandse/Europese burgers. Op dit portaal zullen in de komende jaren bestaande en nieuwe webdiensten worden aangesloten. Het Mijn DNB team is verantwoordelijk voor alle noodzakelijke dienst overstijgende functionaliteit en het ondersteunen van de teams die webdiensten op het Mijn DNB portaal gaan aansluiten.

Normaal gesproken werk je vanuit ons kantoor in Amsterdam. In de huidige maatschappelijke situatie werkt het overgrote deel van onze medewerkers vanuit huis. Dit gaat goed doordat er veel tijd wordt vrijgemaakt voor kennisoverdracht en (digitale) sociale momenten

DNB zorgt ervoor dat je het thuiswerken uitstekend kan doen. Denk aan laptop, thuiswerkplekinrichting op aanvraag, telefoon en webcam. Zodra de situatie het weer toelaat hopen we iedereen op ons prachtige kantoor te verwelkomen!

Functie

Je werkt aan taken op het gebied van analyse, probleemresolutie en stakeholdermanagement, waarbij je gebruik maakt van verschillende methoden en technieken. Je vertaalt complexe vraagstukken in betekenisvolle en bruikbare informatie.

Wat ga je precies doen:

 • Je gaat aan de slag in een nieuw team met de opdracht om een nieuw product succesvol neer te gaan zetten.
 • In je rol werk je nauw samen met de Product Owner en helpt deze om de juiste prioriteiten te stellen.
 • In gesprek met interne en extern gebruikers en andere ontwikkelteams vertaal je wensen en eisen naar functionele requirements voor je team. Je vertaalt complexe vraagstukken in praktische toepasbare voorstellen en oplossingen en zet deze om in toegankelijke stories, use cases, acceptatiecriteria en feature files.
 • Je coördineert verschillende activiteiten binnen het scrum-team (o.a. refinement proces, voorbereiding sprintplanning en bug-analyse).

Functie-eisen

Jij brengt doorzettingsvermogen, jij brengt stressbestendigheid en je brengt een proactieve houding. Jij bent verder initiatiefrijk, pragmatisch en kwaliteits-gericht en bouwt de brug van idee naar de uitwerking in technologie.

Wat is nog meer belangrijk? Jij:

 • hebt minimaal HBO werk- en denkniveau met minimaal drie jaar werkervaring als business analist in een inhoudelijke en bestuurlijke complexe omgeving
 • hebt ervaring met en plezier in het werken in een omgeving waar veel voor het eerst opgezet en uitgedacht moet worden. Je brengt dus initiatief en creativiteit
 • hebt aantoonbaar werkervaring met het werken met SCRUM-teams
 • hebt de capaciteit om complexe vraagstukken te vertalen naar gestructureerde processtappen en onderdelen van een technische oplossing
 • hebt ervaring met het uitvoeren van analyses en het schrijven van functionele requirements, user stories, acceptatiecriteria en feature files
 • kunt een volwaardige gesprekspartner zijn voor zowel de business als ook voor de ontwikkelaars
 • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als zo ook in het Engels

Nice to have’s:

 • Ervaring met Mijn omgevingen, frontend-functionaliteit en/of UX design
 • Ervaring met Azure DevOps platform en Cloud

Aanbod

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. De Nederlandsche Bank staat als instelling midden in de samenleving. De mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je krijgt een tijdelijk contract van 12 maanden.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een bruto maandsalaris tussen €3800 – €5400 op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,39%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 8 of 9 uur te werken.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Charles de Jong

M: +31(0)6 4169 2054
E: c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.