Beleidsmedewerker IT in Europees speelveld bij De Nederlandsche Bank (DNB) – Amsterdam

Introductie

Heb je meerjarige consultancy of beleidsmatige ervaring binnen IT en ben je toe aan een tweede of derde stap in je carrière? Ambieer je een internationale functie op de snijvlakken van IT én de wereld van het (Europese) centrale bankwezen? Prachtige rol waarmee je invloed kan uitoefenen buiten de eigen organisatie, in een politieke en internationale setting. Sterke raakvlakken met techniek, innovatie en IT. Ook is er nauwe betrokkenheid bij het Innovatielab van DNB. Mooie doorgroeimogelijkheden. Financiële sector ervaring is geen must, maar wel een nice-to-have.

Organisatie

De divisie Data-en Informatietechnologie bestaat uit ruim 300 fte en is bezig met een transformatie gericht op het vergroten van de slagkracht en het realiseren van de digitale transformatie. Ook wordt er hard gewerkt aan de outsourcing van een deel van de ICT-functie. Het medewerkersbestand bestaat voornamelijk uit specialisten op het gebied van IT, van MBO tot en met WO niveau en van alle leeftijden.

De vacature ontstaat binnen de afdeling CIO Office. Deze afdeling bestuurt en bewaakt de samenhang op de gebieden kwaliteit, risico’s en financiën. Daarnaast ondersteunt het CIO Office bij administratieve, secretariële en financiële processen.

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Als Beleidsmedewerker IT heb jij focus op het Europese Stelsel van Centrale Banken (ESCB). Je vertegenwoordigt DNB in deze internationale overleggen. Tevens identificeer en faciliteer je op pro actieve wijze kansen voor internationale samenwerking op het gebied van innovatie.

Functie

Het werk van DNB gaat over financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Jij hebt daar als Beleidsmedewerker IT ook impact op. Je volgt, analyseert en beoordeelt de Europese richtlijnen, projecten en ontwikkelingen op IT-gebied en je vertaalt deze naar mogelijkheden en richtlijnen voor DNB. Naast de werkzaamheden binnen het Europese speelveld ben je breder inzetbaar. Je werkt nauw samen met het Innovatielab om de innovatieve kracht van DNB uit te dragen binnen Europa.

Wat ga je precies doen?

 • Je neemt namens DNB deel aan overleg in internationale gremia, zoals een werkgroep van het IT Committee (ITC) van het ESCB en stuurgroepen voor ESCB IT-projecten. Je vertegenwoordigt hierbij de DNB-belangen.
 • Je coördineert de samenwerking tussen jouw collega’s in de vier ESCB ITC werkgroepen.
 • Je ondersteunt het management van ICT inzake hun deelname aan internationale gremia.
 • Je bouwt een netwerk op binnen DNB om als divisie DIT te kunnen adviseren en ondersteunen bij lopende en nieuwe ESCB-projecten en overige internationale samenwerkingen.
 • Je houd je bezig met de beleidsvorming voor IT in het algemeen, met invloed op aangrenzende beleidsgebieden, en coördineert op afdeling overschrijdende onderwerpen en initiatieven.
 • Je adviseert (schriftelijk) over written procedures en agendapunten met een IT aspect in de Governing Council en Supervisory Board.

Functie eisen

Je beschikt over een helicopterview. Je bent initiërend en organisatiesensitief. Je bent in staat om collega’s te overtuigen, je bent resultaatgericht en beschikt over probleem analytisch vermogen.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Afgeronde academische master bijvoorbeeld in de richting van technische bedrijfskunde.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als IT beleidsmedewerker of adviseur.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Aantoonbare affiniteit en bij voorkeur ervaring in het IT speelveld.

Aanbod

Een 36-urige werkweek – 32 uur kan ook – met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in hartje Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 3.200,– en maximaal € 5.400,– bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,25%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 8 of 9 uur te werken.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een informeel contactmoment op prijs stellen om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken. Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Charles de Jong

M: +31 (0)6 41692054
E: c.dejong@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Charles de Jong
c.dejong@statera-recruitment.nl
Oscar had versterking nodig. Dus haalde hij een compagnon met spierballen in huis. Charles haalde namelijk zilver bij Nationale Fitness Kampioenschap in 2006. Een krachtpatser dus. Eén die niet opschept en altijd waarmaakt wat hij belooft. Elke dag gooit hij alles wat hij heeft in de strijd om bedrijven en kandidaten aan elkaar te binden. De tweede plek van weleer blijft hij koesteren. Simpelweg omdat jij op de eerste plaats komt.