Concern Controller / Informatie Manager bij UvA Holding – Amsterdam

Introductie

Heb jij 8-10 jaar werkervaring? Kennis op het vlak van AO/IB, consolidatie, control, opzet en inrichting van IT systemen, audit en verslaglegging? Ben jij in je element als sparringpartner van de directie, maar ook hands-on en dichtbij de business? Met deze nieuw gecreëerde functie krijg jij volop de ruimte!

Organisatie

UVA Holding BV is een private 100% deelneming van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hierin zijn de afgescheiden commerciële activiteiten van de UvA via deelnemingen (BV’s) ondergebracht. Daarnaast wordt via UvA Holding invulling gegeven aan een deel van het valorisatiebeleid van de UvA in de vorm van het oprichten en faciliteren van kennis gedreven startups.

UvA Holding faciliteert hierbij de deelnemingen op het gebied van het verzorgen van de financiële en salarisadministraties en treedt daarnaast op als sparringpartner voor de verschillende entiteiten. Je komt te werken in een veranderende organisatie met een sterke focus op verdere efficiencyverbetering (automatisering) binnen een groeiende omgeving. Je bent een kritische sparringpartner richting directie van de Holding om de organisatiedoelstellingen te realiseren. Daarnaast ben je niet bang om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Functie

In deze rol maak je deel uit van het Financieel MT en rapporteer je aan de financieel directeur. Je bent eindverantwoordelijk voor de opzet en het bestaan van de AO/IB (Administratieve organisatie en interne beheersing). De uitvoering ligt bij de financieel manager (ook lid MT) die leiding geeft aan een groep van financieel controllers. Je bent verantwoordelijk voor de consolidatie van drie holdings (UvA Holding, AMC Ventures Holding en HvA Holding). Onder deze holdings vallen momenteel 35 verschillende entiteiten. Dit zal verder groeien. Een belangrijke taak is het verder ontwikkelen en het sturen op relevante stuurinformatie. Je neemt het voortouw om automatisering en/of digitalisering van kritische (financiële) processen op een slimme en optimale manier te organiseren en te kunnen beheersen. Je bent contactpersoon met ICT leveranciers (applicaties) en de externe beheerder van de systemen.

Kortom: ICT beleid en strategie behoort tot je portefeuille. Je bent verantwoordelijk voor de audits en de (externe) verslaglegging. Je bent in staat om binnen een kleine en informele organisatie pragmatisch te handelen. Je werkt nauw samen met de financieel manager.

Je bent verantwoordelijk voor de volgende taken:

 • Zorgen voor een goede consolidatie;
 • Zorgen voor de controle op de financiële rapportages van de verschillende entiteiten;
 • Controleren van de processen op basis van de kwaliteit van de geleverde output;
 • Verantwoordelijk voor audits;
 • Zorgen voor een goede functionele ICT-inrichting;
 • Eerste aanspreekpunt voor de accountant;
 • Signaleren en aanbrengen van verbeteringen binnen de (rapportage) processen;
 • Alle voorkomende ad-hoc werkzaamheden die behoren bij het voeren van juiste en volledige financiële processen.

Functie eisen

Als Concern Controller / Informatie Manager voldoe je aan het volgende profiel:

 • Minimaal afgeronde Universitaire studie (in het bezit van een RA of RC titel) werk – en denkniveau met minimaal 8-10 jaar relevante werkervaring;
 • Gedegen kennis bij het opstellen en analyseren van wettelijke jaarverslaggeving;
 • Gedegen ICT kennis met betrekking tot financiële processen;
 • Werken met Excel en Microsoft Office pakket is vanzelfsprekend en Exact Globe een must, ervaring met Unit4 Audition is een sterke pré;
 • Je bent flexibel en hebt een gedreven kritische hands-on instelling;
 • Je kunt goed samenwerken, hebt overtuigingskracht en kunt goed organiseren;
 • Je bent sterk in het signaleren en oplossen van relevante problemen en risico’s en zet hierbij je uitstekende communicatieve vaardigheden in;
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

Een uitdagende baan in een boeiende omgeving waarin je verder kunt leren. Een klimaat waarbinnen collegialiteit en samenwerken de sfeer bepalen.

Inlichtingen

Heb je vragen of zou je een keer een kop koffie bij ons willen drinken om jouw carrièremogelijkheden met betrekking tot deze of andere functies te bespreken?

Dit kunnen wij voor jou betekenen:

 • Je kunt gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en onze reputatie binnen de financiële sector;
 • We zitten bij de opdrachtgever aan tafel, daardoor kunnen we jou optimaal voorbereiden op een succesvolle sollicitatie;
 • Een sparringpartner om helder te krijgen wat jouw behoeftes en drijfveren zijn.

Sollicitatie

Lodewijk Burger

M +31(0)71 870 0272
E l.burger@statera-recruitment.nl

meer informatie over deze vacature via:
Lodewijk Burger
l.burger@statera-recruitment.nl